Defago preprečil zmago Millerja

V Kitzbühlu so kljub zelo slabemu vremenu izpeljali superveleslalomsko tekmo. Start je bil zaradi obilnega sneženja znižan, preizkušnja pa zato sprinterska in skoraj prelahka za prestižno avstrijsko smučarsko središče. Z zmago je presenetil švicarski veteran Didier Defago, sicer še aktualni smukaški olimpijski prvak, ki je za pet stotink ugnal Bodeja Millerja. Tretje mesto sta si razdelila Aksel Lund Svindal in Max Franz. Včerajšnji junak Hannes Reichelt je bil danes predvsem emocionalno izčrpan, zaostal je več kot dve sekundi in zasedel 68. mesto.

Izmed elitne sedmerice smukačev se je le Norvežan Svindal, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, zavihtel na vrh oziroma se izenačil s 24-letnim domačinom Franzom. Treba je bilo namreč smučati izjemno natančno, saj so bile razlike med tekmovalci na četrtem superveleslalomu sezone minimalne. Po nastopu najboljših v tej disciplini se je iz startne hišice pognal 36-letni Bode Miller, ki je z napadalnim smučanjem skušal po včerajšnjem razočaranju danes stopiti na vrh zmagovalnega odra. Uspelo mu je postaviti najhitrejši čas, a tik za njim je v cilj pet stotink hitreje pridrvel Defago. Za Švicarja, ki je le nekaj dni starejši od Američana, je to peta zmaga v karieri, druga v Kitzbühlu. Tu je namreč leta 2009 dobil že smukaško preizkušnjo.


Defago je zadnjič zmagal leta 2012 v Bormiu [foto: GEPA]

Izmed peterice Slovencev na startu je najhitreje smučal Rok Perko, ki je bil 25. Andrej Šporn je s 34. mestom ponovno ostal brez točk svetovnega pokala, enako pa velja tudi za Martina Čatra, ki je bil na koncu 55. Nastopila sta tudi Klemen Kosi in Miha Kuerner, ki tekmujeta v superkombinaciji in ju čaka še večerni slalomski nastop.

Pod reflektorji bodo torej v Kitzbühlu izvedli še eno vožnjo slaloma, ki bo štela za superkombinacijo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbühel :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment