Deville do prvenca v Kitzbuehlu

Italijanski alpski smučar Cristian Deville je prvo zmago med svetovno elito vknjižil na slovitem slalomu v Kitzbuehlu. 31-letni smučar je v izredno zahtevnih pogojih, zaradi jutranjega deževja je bila proga Ganslern dodobra zmehčana, po “prvem polčasu” zasedal četrto mesto. V finalu je s prefinjeno in natančno vožnjo kljub velikimi luknjam na progi uspel kontrolirati smuči in se v cilju veseliti zmage. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila še domačin Mario Matt in Hrvat Ivica Kostelić.

Slednji je tudi zmagovalec klasične kombinacije, kjer je bil boljši Švicarja Beata Feuza in njegovega rojaka Silvana Zurbriggena.


Cristian Deville [foto: GEPA]

Hirscher dvakrat diskvalifiran

Tretji po prvi vožnji Marcel Hirscher je bil v drugi vožnji slaloma v diskvaliciran, ker je povozil količek. S tem pa je tudi izgubil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Prehitel ga je Kostelić. Hirscher je bil sprva sicer diskvalifiran že na prvi progi, vendar je žirija tekmovanja po podrobni analizi video posnetka ugotovila, da je 23-letnik pravilno presmučal prvo progo in ga znova uvrstila med tiste, ki so v konkurenci.


Ob progi tekmovalce spremljajo številni navijači [foto: GEPA]

Valenčič odstopil

Slovenski smučarji so tokrat ostali brez novih točk. Mitja Valenčič je sicer kot 16. uspel uvrstiti v finalno vožnjo, vendar je tam napravil napako in odstopil. Bernard Vajdič je bil na 38. mestu prepočasen za “drugi polčas”, Matic Skube pa je na prvi progi odstopil.

Tudi s prvo vožnjo Valenčiča nismo bili najbolj zadovoljni. Mitja je rekel, da mu smučke niso stekle, kot bi morale. Sama postavitev mu ni najbolj ustrezala, toda tudi na takšnih postavitvah mora biti hiter. S samimi mestom smo bili zadovoljni, saj je imel dobro poziciji za napad v drugo. To je tudi naredil in smučal bolje, toda odstop se takrat, ko zares »stopiš na plin« seveda lahko pripeti in nič mu ne moremo zameriti. Upamo, da bo forma zdržala in da mu bo šlo dobro v Schladmingu,” je po tekmi dejal Marko Jurjec, ki bo na torkov slalom svetovnega pokala poslal isto trojico smučarjev kot danes.


Valenčič je danes odstopil [foto: GEPA]


Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbuehel :. Slalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbuehel :. Kombinacija (m)


Leave a Comment