Dežman zlat, Hvala srebrn na MSP


Najboljši na današnji tekmi Aleksander Zniszczol, Jaka Hvala in Nejc Dežman [foto: OK Erzurum/Facebook]

Slovenski skakalci so opravičili pričakovanja, potem ko so odlično nastopili na treningih, saj sta Nejc Dežman in Jaka Hvala na mladinskem svetovnem prvenstvu v Erzurumu osvojila medalji.

Naša skakalca sta zgodbo o uspehu začela tlakovati že v prvi seriji, kjer je vodil Dežman, Hvala je bil drugi, tretje mesto pa je zasedal Norvežanom Phillip Sjoeen. Razlike med najboljšimi sicer niso bile velike, vendar sta naša obetavna skakalca tudi v drugo nastopila odlično. Dežman je obranil prednost ter se v izteku prešerno razveselil naslova mladinskega svetovnega prvaka, Hvala pa si je s Poljakom Aleksandrom Zniszczolom delil drugo mesto. Dežman je tako postal prvi slovenski mladinski svetovni prvak v smučarskih skokih.


Nejc Dežman [foto: GEPA]

Z današnjimi skoki sem zelo zadovoljen, čeprav niso bili na tistem najvišjem nivoju, ki sem jih v tem trenutku sposoben narediti. Vem pa, da je to na tako velikem tekmovanju zelo težko doseči. Tekma je bila zelo pravična za vse skakalce, ena redki letos. Sem zelo zadovoljen,” je po tekmi dejal Dežman ter dodal: “Večkrat sem sanjal o tem, da bi postal svetovni prvak. Sedaj mi je to uspelo. Večjo tremo in pritisk sem čutil v prvi seriji kot v finalu. V drugi seriji je bilo lažje

Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Glede na trening nisem pričakoval medalje. Realno sem ciljal med najboljšo deseterico. Naredil sem zelo dober skok v prvi seriji ter povprečnega v finalu, tako da sem s skoki zadovoljen,” je po tekmi menil Hvala. Na vprašanje ali bi lahko premagal Nejca pa je dejal: “Če bi sestavil dva taka skoka, kot sem ga prikazal v prvi seriji. Nejcu privoščim zmago in mu čestitam.

Uspeh sta dopolnila Anže Lanišek na devetem in Rok Justin na enajstem mestu. Oba sta v finalu pridobila nekaj mest.

Z današnjim uspehom smo izredno zadovoljni. Umetnost vsega je v tem, da v danem trenutku izvedeš najboljše kar se da. Torej najboljšo tehniko na najbolj pomembnem tekmovanju. Potrebno se je bilo tudi dobro psihološko pripraviti, biti sproščen, samozavesten in podobno,” je bil zadovoljen trener Gorazd Bertoncelj ter v nadaljevanju nekaj besed namenil tudi sobotni ekipni tekmi: “Osredotočeni moramo biti na same elemente tehnike. Vsak mora narediti svojo nalogo. V ožjem krogu favoritov so štiri ekipe, zelo izenačene. Danes smo naredili tisto najboljše. V soboto nas čaka podobna tekma. Predvsem se moramo psihološko pripravit, da smo močni ter da se drugi obremenjujejo z nami in ne mi z njimi.

Skakalce v petek čaka trening, v soboto pa še ekipna tekma.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Erzurum
Izjava: Nejc Dežman (.mp3)
Izjava: Jaka Hvala (.mp3)
Izjava: Gorazd Bertoncelj (.mp3)Jaka Hvala [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment