Dobovšek prejel štipendijo FISU

Mednarodna univerzitetna športna zveza (FISU) je v letu 2011 razpisala štipendijski program, ki je zapuščina poletne univerzijade 2003, ki je potekala v korejskem Daeguju in ponuja dodiplomskim in podiplomskim študentom visokega šolstva, starim med 17 in 28 let, priložnost za pridobitev štipendije v višini 3.000 EUR za tekoče študijsko leto. Za štipendijo se je potegoval tudi slovenski študent, Matej Dobovšek, ki je s svojimi rezultati v smučarskih skokih prepričal Mednarodno univerzitetno športno zvezo, da mu je dodelila zasluženo štipendijo.


Matej Dobovšek [foto: SUSA]

Dobovšek je FISU prepričal predvsem s svojimi dosežki na področju univerzitetnega tekmovalnega športa, kjer se lahko pohvali z izjemnimi rezultati. Na zimski univerzijadi 2011 v Erzurumu v Turčiji je skakalec kranjskega Triglava priskakal dve zlati medalji posamezno in srebrno ekipno medaljo. Tako je osvojil naslov študentskega prvaka v smučarskih skokih na veliki skakalnici, poleg tega je v finalu s 143,5 metra postavil uradni rekord nove moderne skakalnice. Naslov prvaka ni presenečenje, saj je dobro pripravljenost pokazal tudi na poletih v Harrachovu, kjer je kot predskakalec prvič v življenju poletel prek 200 metrov.

Dobovšek, ki se lahko pohvali tudi z drugimi odličnimi rezultati, bo barve Slovenije zastopal tudi na 26. Zimski univerzijadi, ki bo leta 2013 potekala v Mariboru.

Leave a Comment