Domen ostaja v rumenem, Peter znova med deset, Jurij 16.

Slovenski skakalci so na drugi tekmi svetovnega pokala v Lillehammerju nanizali tri nove odlične rezultate. Nosilec rumene majice Domen Prevc je bil 6., Peter Prevc 9. in Jurij Tepeš 16.

Druga tekma smučarjev skakalcev v Lillehammerju se je začela v megli, ki pa ni dolgo vztrajala nad olimpijskimi skakalnicami na Norveškem. Prva naša tekmovalca, Nejc Dežman in Anže Lanišek sta znova že po prvem skoku zaključila s tekmovanjem, potem ko je Kranjčan zasedel 42., Domžalčan pa 37. mesto.


Domen Prevc ostaja v rumenem [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Po prvi seriji trije med deseterico

Odličen skok je uspel naslednjemu našemu, Juriju Tepešu, ki je s 136 metri in 133,6 točkami prevzel vodstvo, kjer je vztrajal vse do nastopa Kamila Stocha, ki je skočil 134 metrov, a je zbral 137,7 točk. Prav nihče do konca serije ni prehitel teh dveh skakalcev. Peter Prevc je sicer skočil zelo dobro, 130.5 metrov in s 126,6 točkami končal na 10. mestu po prvi seriji, tik za Domnom, ki je bil s 131.5 metri in 128,7 točkami osmi. Domen je bil med večjimi osmoljenci prve serije glede vetra, saj je dobil kar 9,7 točk dodatka.

Peter in Domen napredovala, Jurij nazadoval

V finalni seriji je Peter potrdil, da je hitro pozabil na včerajšnje 30. mesto. S 132 metri in 282,3 točkami se je prebil na končno deveto mesto, kar ga tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala vodi nazaj na 10. mesto. Domen je v finalu ob vnovičnem vetru v hrbet znova skočil 131.5 metrov in z 283,4 točkami napredoval na odlično šesto mesto. Tepeš je ob hrbtnem vetru skočil nekaj manj, s 124 metri in 269,4 točkami pa je tekmo končal na še vedlo zelo dobrem 16. mestu.

Ker so naši končno pustili nekaj prostora na odru za zmagovalce, so to izkoristili Poljaki, ki so se vendarle veselili dvojne zmage. Stoch je na koncu s 130.5 metri v finalu za 0,6 točk ugnal Macieja Kota, tretji je bil Nemec Markus Eisenbichler. Domen Prevc ostaja vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, Peter je deseti.

V Engelbergu trije Prevci

Goran Janus je po tekmi sporočil, da bo v slovenski ekipi prišlo do ene spremembe na naslednjih tekmah v Engelbergu. V Švico ne bo odpotoval Jaka Hvala, namesto njega bo priložnost dobil Cene Prevc.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer


Izjava: Domen Prevc (.mp3)
Izjava: Peter Prevc (.mp3)
Izjava: Jurij Tepeš (.mp3)
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment