Domen Prevc srebrn na olimpijskem festivalu evropske mladine

Na olimpijskem festivalu evropske mladine v Avstriji in Lihtenštajnu je drugi tekmovalni dan Slovenija osvojila prvo kolajno. Domen Prevc je na tekmi smučarskih skakalcev osvojil drugo mesto, po prvi seriji je bil tretji. Po Petru Prevcu in Cenetu Prevcu, ki sta v preteklosti zmagala na olimpijskem festivalu evropske mladine, je Domen še tretji izmed bratov Prevc, ki je osvojil kolajno na omenjenem tekmovanju. ″S svojimi skoki nisem zadovoljen, rezultat pa je kar zadovoljiv. Nisem našel pravih občutkov iz treningov, danes mi je tudi trema pobrala kar veliko energije. Pričakovanja sem imel zelo visoka. Konkurenca na tekmovanju je bila kar močna, vseeno pa bom sedaj lahko na ekipni tekmi skakal bolj sproščeno″ je povedal Prevc.

Odlično so skakali tudi ostali slovenski skakalci. Bor Pavlovič je bil sedmi, Tine Bogataj osmi in Urban Rogelj deseti, kar Slovenijo uvršča na prvo mesto med favoriti za ekipno tekmo, ki bo v četrtek. Pri skakalkah je bila Anita Seretinek deveta, Maja Gradišar pa 23.


Domen Prevc je prejel srebrno medaljo [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Dobro so v slalomu smučala tudi dekleta. Najboljša je bila Meta Hrovat z devetim mestom, v prvo petnajsterico se je z 13. mestom uvrstila tudi Lejla Habjan. Zala Kobentar je tekmovanje končala na 33. mestu, medtem ko je Andreja Slokar, ki je imela najboljšo startno številko, odstopila. Jutri dekleta čaka veleslalom na izjemno zahtevni progi v Malbunu (Lihtenštajn).
 
S tekmovanji so začeli tudi biatlonci. Fantje so tekmovali v sprintu na 7,5 km. Luka Plahuta je bil najboljši Slovenec, končal je na 16. mestu in žal zgrešil dva strela na drugem streljanju. Dobro se je odrezal tudi Luka Naglič, ki je bil 21. V prvo polovico nastopajočih se je uvrstil tudi Nace Žnidaršič, ki je bil 40., medtem ko je Rok Kenda zgrešil šest strelov in končal na 67. mestu. S svojim nastopom v sprintu med dekleti na 6 km ne more biti zadovoljna naša najboljša mlada biatlonka Urška Poje, ki je končala na 32. mestu s šestimi zgrešenimi streli, bolje je streljala Polona Klemenčič (4 zgrešeni streli), ki je bila 25. V drugo polovico uvrščenih se je uvrstila Nina Zadravec, ki je končala kot 54.


Rezultati: OFEM.: Tschagguns :. Skoki (m)
Rezultati: OFEM.: Tschagguns :. Skoki (ž)
Rezultati: OFEM.: Malbun :. Veleslalom (m)


Leave a Comment