DP: Veleslalomska prvaka Skube in Hafnerjeva


Ula Hafner [foto: Klemen Zibelnik]

V Kranjski gori je potekalo državno prvenstvo v veleslalomu. Med moškimi je bil najhitrejši Matic Skube, ki se je na progo podal s številko eno. V pomladanskih razmerah je drugo mesto zasedel Patrick Jazbec, tretji pa je bil Rus Alexander Khoroshilov. Bronasto medaljo na državnem prvenstvu je tako osvojil Žan Kranjec, ki je v absolutni konkurenci zasedel četrto mesto. Med najboljšo petnajsterico so se uvrstili še Mišel Žerak (6. mesto), Klemen Kosi (8.), Timi Gašperin (13.) in Jakob Špik (14.).

Med dekleti je ob odsotnosti svetovne prvakinje Tine Maze zmago slavila Ula Hafner, na zmagovalnem odru pa sta se ji pridružili še Katja Jazbec in Katarina Lavtar. Med najboljših petnajst so se uvrstile še Katja Horvat (8.), Eli Plut (9.), Ana Bucik (12.) in Ana Michelle Stipič (15.).

Ula, ki bo julija dopolnila 18 let, je po tekmi dejala: “Tekma je bila super, dobro organizirana in z dobro udeležbo. Z vožnjama sem zelo zadovoljna, predvsem z drugo. Rezultat mi zelo veliko pomeni, zaradi FIS točk in predvsem zaradi dejstva, da je to državno prvenstvo.” O jutrišnjem slalomu pa dodala: “Posebnih pričakovanj za jutri nimam, poskusila bom pokazati čim boljši vožnji in bomo videli kaj bo.

Matic, ki je lanskoletnemu naslovu slalomskega prvaka danes dodal še veleslalomskega pa je menil: “Organizatorjem je bilo zelo težko zaradi teh spomladanskih temperatur, ki so naredile svoje. Zelo so se potrudili, na obeh vožnjah je bila proga posuta s soljo in za te tople razmere je bila zelo dobro pripravljena. Sem zelo vesel, da sem postal državni prvak tudi v veleslalomu. Slalomski naslov že imam in glede na to, da nisem veleslalomski specialist, sem s tem naslovom zelo zadovoljen.


Rezultati: DP Slovenije .: Kranjska Gora :. Veleslalom (m)
Rezultati: DP Slovenije .: Kranjska Gora :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment