Drevova in Robnikova med petnajsterico na Švedskem

Proga Olympia v švedskem Areju je bila prizorišče tretje veleslalomske preizkušnje sezone svetovnega pokala za ženske. Začetek tekme je bil zaradi vetra na progi prestavljen za 15 minut, poleg tega pa so se smučarke po strmini pognale iz nižjega startnega mesta.

Na krilih treh zmag v Lake Louisu je nastopila Američanka Lindsey Vonn in postavila najboljši čas uvodnega teka (1:03.29). Drugo mesto je zasedla Švedinja Frida Hansdotter (+0.33), tretja pa je bila avstrijska predstavnica Eva-Maria Brem (+0.35).

Prva slovenska tekmovalka na startu je bila Ana Drev, ki je s številko 21 prikazala odličen, predvsem pa napadalen nastop. Na prvem merjenju vmesnega časa je imela 45 stotink sekunde zaostanka za Vonnovo, prav toliko pa tudi na drugem. V cilj je prišla s sedmim najboljšim časom ob njenem imenu pa se je izpisala tudi številka +0.84.


Najboljša slovenska veleslalomistka Ana Drev (foto: GEPA)

Katarina Lavtar je startala 32. po vrsti in začela zelo dobro, saj je imela na prvem merjenju 17. čas. Kmalu za tem je naredila nekaj napak, a bila še vedno na dobri poti v finale, žal pa je kmalu po drugem merjenju vmesnega časa zgrešila vrata in odstopila.

Startno številko 53 je nosila Tina Robnik. Le-ta je bila na poti še hitrejša kot njena reprezentančna kolegica pred njo, po zelo dobrem nastopu pa je uspela priti v cilj z 21. časom oziroma z 1.86 sekunde zaostanka za vodilno. Ana Bucik s startno številko 61 ni uspela priti do cilja, saj je že pred prvim merjenjem časa odstopila. Skupaj s Katarino bo točke svetovnega pokala tako lovila na jutrišnjem slalomu, ki se bo začel ob 10.30.

Tina je tudi v drugo prikazala zelo dober nastop in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo z 19. stotinkami sekunde prednosti, kar je obetalo napredek po lestvici. Ana je znova smučala dobro, je pa na poti naredila nekaj manjših napak, ki so jo stale dragocenih desetink, tako da je v cilj prišla kot šesta.

Vonnova je uspela obraniti prednost iz prvega teka, drugo mesto je zasedla Bremova, tretja pa je bila Italijanka Federica Brignone. Drevova je bila na koncu uvrščena na 12. mesto, kar je njen četrti najboljši rezultat na tekmah svetovnega pokala, Robnikova pa je bila 15., s čimer je prišla do prvih točk in seveda do uvrstitve kariere.

Denis Šteharnik, odgovorni trener za tehnične in hitre discipline za svetovni pokal, je dejal: “Čisto zadovoljni ne moremo biti, saj nismo dosegli zastavljenega cilja, to je ena uvrstitev med deset, ena med dvajset in še eno finale. Tina je v drugo naredila popoln napad, s čimer sem zelo vesel. Glede Ane nisem vesel, saj je branila rezultat in ni napadla najvišjih mest, drugi tek se ji ni najbolj posrečil, prepričan sem bil, da bo med deset. Katarina je bila dobro na poti in bi bila z lahkoto v finalu. Na splošno gledano je dan pozitiven. Veliko smo delali na nastavitvah materiala, kar se nam je obrestovalo.”


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment