Drugo zlato Björgnovi, Jezerškova 20.


Marit Björgen [foto: Stian Broch]

V gosti megli, ki prekriva Oslo, je Marit Björgen v dvojnem zasledovanju na 15 km osvojila nov naslov svetovne prvakinje na 48. svetovnem prvenstvu. Srebra se veseli Poljakinja Justyna Kowalczyk, brona pa še ena domačinka, Therese Johaug. Barbara Jezeršek je osvojila 20. mesto.

Najboljše z današnje tekme, ki je bila sestavljena iz teka v klasiki in teka v prosti tehniki so bile v ospredju skozi celotno tekmo. Ob menjavi smuči in tehnike teka so imele pol minute naskoka pred najbližji zasledovalko, Finko Aino Kaiso Saarinen. To razmerje se ni spremenilo niti do konca, tako da so bile medalje praktično podeljene že nekaj kilometrov pred ciljem. 30-letna Björgnova je skupno 11 medaljo na svetovnih prvenstvih, 6 zlato, skovala, ko je kakšen kilometer pred ciljem silovito pospešila in se otresla Poljakinje in rojakinje za njo. Do cilja je Kowalczykova strla nato še Johaugovo in končni vrstni red je bil znan.

Zelo dobro se je odrezala edina Slovenka na startu danes, Barbara Jezeršek. Po pričakovanju je tekla slabše v klasičnem delu, ko je ob menjavi smuči zasedala 32. mesto, v drugi polovici proge pa je nato pospešila in prišla do zelo dobrega 20. mesta na koncu. To je seveda njen najboljši rezultat na članskih svetovnih prvenstvih do sedaj.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Oslo :. Dvojno zasledovanje (ž)


Leave a Comment