Državna prvaka v slopestylu Vesna Kajzer in Nejc Pucko


[foto: Samo Vidic]

Na Rogli je v soboto in nedeljo potekal evropski pokal v deskanju na snegu v prostem slogu. V snežnem parku na Mašin žagi se je pomerilo 50 deskarjev, na štartu so bila tudi dekleta.

V soboto je bila na sporedu olimpijska disciplina, slopestyle, kjer se tekmovalci pomerijo v skokih in na trdih objektih. Zmagovalec evropskega pokala je postal 21-letni Čeh Petr Horak, na drugo mesto pa sta se uvrstila ruska tekmovalca, Sergey Lapushkin in Mihkail Matveev. Pri dekletih je slavila domačinka Vesna Kajzer. Hkrati je potekalo tudi državno prvenstvo v slopestylu, državna prvaka pa sta postala Nejc Pucko in Kajzerjeva.

V nedeljo je potekalo tekmovanje v disciplini akrobatski skoki. Odličen nastop je zopet prikazal Čeh Horak, na zmagovalne stopničke sta se uvrstila še Jesper Kicker iz Nizozemske in Matej Matys iz Slovaške. Pri dekletih, kjer je bila konkurenca tokrat manjša, je bila zopet najboljša Vesna Kajzer, ki je postala hkrati državna prvakinja tudi v disciplini skokov. Pri moških je postal državni prvak Peter Podlogar.

Leave a Comment