Državni prvak v smuku je Boštjan Kline

Smučišče Kope je gostilo preizkušnji članskega in mladinskega državnega prvenstva v smuku, prvega po dveh letih. Tekmi je organiziral SK Branik, ki je opravil izredno delo, saj so bili pogoji za izvedbo vse prej kot lahki. Zadnje tri dni so s teptalci urejali teren in se borili z obilnim sneženjem, danes pa je ponagajala še megla, a sta bili preizkušnji vseeno uspešno pripeljani do konca.


Boštjan Kline [foto: GEPA]

Najprej je bila na sporedu preizkušnja za člane. Na tekmi, kjer je nastopilo kar precej tujih smukačev, se je od Slovencev najbolje odrezal Boštjan Kline (SK Branik), naslov podprvaka je s 35 stotinkami zaostanka osvojil Štefan Hadalin (Sport Klub Dol), tretji pa je bil Martin Čater (SK Branik), ki je na progi prebil še šest stotink dlje.

Temu je sledila tekma za mladince. V kategoriji starejših je naslov prvaka osvojil Čater, Andraž Reich-Pogladič (SD Novinar) je zasedel drugo mesto, Klemen Krejač (SD Novinar) pa je bil tretji. Med mlajšimi mladinci je bil najboljši Miha Hrobat, sledila pa sta mu Job Rupnik in Jon Lihteneger Vidmajer.

Na Kopah so se pomerila tudi dekleta na tekmi kategorije FIS. Smukaško preizkušnjo je dobila Nemka Michaela Wenig, od domačih smučark pa se je najbolje odrezala Saša Brezovnik, ki je zasedla mesto tik pod stopničkami. Med deseterico so se uvrstile še Mihaela Kosi, Katja Jesenko, Urša Hrovat in Lucija Pezdiček.


Rezultati: DP Slovenije .: Kope :. Smuk (m)Rezultati: Mladinsko DP Slovenije .: Kope :. Smuk (m)Rezultati: FIS tekme .: Kope :. Smuk (ž)


Leave a Comment