COC D: Dvojna avstrijska zmaga, Špela 13.

Avstrijki Daniela Iraschko in Jacqueline Seifriedsberger sta v Lillehammerju poskrbeli za dvojno zmago svoje države. Na tretjem mestu je končala Američanka Jessica Jerome. Najboljša od trojice naših je bila na 13. mestu Špela Rogelj.

Po prvi seriji je sicer za zmago bolje kazalo mlajši Seifriedsbergerjevi, ki je imela 2,5 točke prednosti pred starejšo rojakinjo Iraschkovo. V finalu pa izjemnih 106.5 metrov Iraschkove, kar je bilo malce predaleč tudi za njo. Vseeno je ta skok pomenil zanesljivo zmago na prvi tekmi celinskega pokala za dekleta po krajšem premoru. Seifriedsebergova se je morala sprijazniti z drugim mestom, daleč zadaj pa je s sedmega na tretje skočila Jeromova. Tretjeuvrščena po prvi seriji, Japonka Itova, je padla v finalu na rob deseterice.

Naše boljše v finalni seriji
je v Skandinavijo odpeljal tri Slovenke. Najboljša na prvi tekmi je bila prav najmlajša, Špela Rogelj. Ljubljančanka se je z deveto oceno finala prebila z 19. na končno zelo vzpodbudno 13. mesto. Slabše sta nastopili izkušenejši Maja Vtič in Eva Logar. Vtičeva je današnjo tekmo končala na 24., Logarjeva pa na 28. mestu. Jutri bo v Lillehammerju na sporedu še ena tekma.


Rezultati: Celinski pokal .: Lillehammer :. Uradni rezultati


zgoraj: Špela Rogelj [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment