Dvojna francoska zmaga v Kranjski Gori

Smučarji so se pomerili še na drugi tekmi 60. Pokala Vitranc. Na sporedu je bila slalomska preizkušnja za svetovni pokal, ki je potekala v precej bolj zahtevnih pogojih, kot včerajšnji veleslalom, saj je tekmovalce v Kranjski Gori spremljalo sneženje in slaba vidljivost. Na startu desete tekme v tej disciplini oziroma predzadnje v sezoni je bilo 67 tekmovalcev, med njimi tudi štirje domači predstavniki.

Najboljše izhodišče v finalu si je zagotovil Francoz Clement Noel, ki je imel 0.49 sekunde prednosti pred najbližjim zasledovalcem, razlike med ostalimi tekmovalci pri vrhu lestvice pa so bile precej manjše. Drugi je bil Norvežan Henrik Kristoffersen, tretji Švicar Ramon Zenhausern, četrti Francoz Alexis Pinturault, peti pa njegov rojak Victor Muffat-Jeandet, ki je za vodilnim zaostajal 0.61 sekunde.

Štefan Hadalin je z 2.23 sekunde zaostanka zasedel 17. mesto, medtem ko se ostalim trem našim smučarjem v drugi tek ni uspelo uvrstiti. Žan Kranjec, ki je nosil startno številko 36, je bil na zadnjem vmesnem merjenju časa 28., potem pa je žal sledila napaka, ki ga je stala uvrstitve v finale. 4.40 sekunde zaostanka je na koncu pomenilo 32. mesto.


Štefan Hadalin je bil edini Slovenec v finalu [foto: GEPA]

Aljaž Dvornik in Tijan Marovt, ki sta se na pot podala kot 53. oziroma 64. po vrsti, sta se morala spopasti s precej bolj zahtevnimi razmerami na progi. Aljaž se je dobro boril vse do zadnjih metrov proge, na koncu pa je z 5.49 sekunde zaostanka prišel na 37. mesto, medtem ko je Tijan svoj nastop sklenil predčasno.

Hadalin je v drugo začel zelo napadalno, žal pa je kmalu storil veliko napako, ki bi skoraj vodila do odstopa. Po tem v ravninskem delu ni več našel prave hitrosti, tako da je ob prihodu čez ciljno črto zasedel 11. mesto. Noel je na koncu prišel do zmage, drugo mesto je osvojil Muffat-Jeandet, tretje Zenhaeusern, Štefan pa je dan v Kranjski Gori sklenil na 25. mestu. Ob tem je dejal: “Dejansko je bila to ena velika borba. Od starta nisem dobil nekih pravih občutkov, hitro se mi je zgodila velika napaka, ravno pred tistim položnim delom, proga ni bila dobro očiščena in potem se taka napaka še bolj pozna.

Glavni trener Klemen Bergant je po tekmi dejal: “Bila je težka tekma, predvsem prvi tek iz vidika vidljivosti. Fantje so zelo malo videli predvsem v spodnjem delu, ki pa je tu najtežji. Videli smo tudi ogromno odstopov s kasnejšimi številkami. Organizatorji so naredili vse kar so lahko, to je šport na prostem. Tudi take tekme pridejo, v takih razmerah mi treniramo, bilo je težko, a težko za vse.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kranjska Gora :. Slalom (m)


Leave a Comment