Dvojna zmaga bratov Prevc

Za družino Prevc je danes poseben dan, saj se je prvič v zgodovini tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih zgodilo, da sta dvojno zmago slavila brata. V švicarskem Engelbergu je bil tokrat najmočnejši Peter Prevc, ki je že osmič v karieri ugnal vso skakalno elito. 22-letni skakalec je s skokom 139,5 m vodil že po prvi seriji, v drugo pa je zmogel še pol metra dlje in suvereno slavil zmago. Po vsega petih tekmah pa je prvič na zmagovalni oder stopil Domen Prevc (133,5; 134,0), ki je tako poskrbel za mejnik med skakalci. Dvojne zmage dveh bratov namreč še nismo srečali. Slednji je po prvi seriji držal tretje mesto, a je Nemec Richard Freitag podlegel pritisku in zdrsnil na četrto mesto. Najnižjo stopničko zmagovalnega odra je tako zapolnil japonski veteran Noriaki Kasai (131,5; 134,0), ki je bil po prvi seriji le 12.


Domen Prevc je prvič stopil na zmagovalni oder [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Po včerajšnjih slabših nastopih na treningu, kjer enostavno nisem ujel pravega ritma, smo naredili temeljito analizo. Ugotovili smo, kaj je šlo narobe, danes sem nato skakal zelo dobro, predvsem prvi skok je bil perfekten. Spremenili smo način razmišljanja. Upam, da bo šlo tako tudi naprej. Vesel sem tudi, da je bil na zmagovalnem odru tudi Domen, ter da tudi celotna ekipa ne prikazuje slabih skokov,″ je po tekmi razmišljal Peter, njegov brat Domen pa je dejal: ″Pred tekmo takšnega rezultata nisem pričakoval. S skokoma sem zadovoljen prav tako z uvrstitvijo. Občutki so neverjetni ter se že veselim jutrišnje tekme. Užitek mi je bilo stati ob Petru na zmagovalnem odru. Bil pa je poseben občutek ob poslušanju slovenske himne, čeprav ni igrala v mojo čast.

Točke sta osvojila še Anže Lanišek (126,5; 122,5) na 24. in Jurij Tepeš (125,0; 120,0) na 28. mestu. Robert Kranjec (118,0) je bil 37. in Anže Semenič (120,0) 43.

Danes je bila lepa tekma, zato sreča ni bila prisotna. Potreboval si dva dobra skoka. Za nami je super dan. Čestitam bratoma Prevc. V finalu me je bilo ob Domnovem skoku nekoliko strah, saj ga ni opravil najboljše, a je iz njega izvlekel toliko, da je zadostovalo za stopničke,″ je dejal glavni trener Goran Janus.

Prevc je z današnjo zmago le še povečal prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala.

V nedeljo bo v Engelbergu še ena tekma svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Engelberg


Leave a Comment