Dvojna zmaga skakalk, Repinc Zupančičeva pred Prevčevo

Nemški Oberhof ta konec tedna gosti tekme FIS pokala, kjer sta prvi dan bleseteli dve naši skakalki, Jerneja Repinc Zupančič in Nika Prevc.

18-letna Jerneja Repinc Zupančič iz NSK Tržič-FMG se v Oberhofu veseli prve zmage na tekmah FIS pokala. Skočila je 93.5 in 94.5 metrov, zbrala pa je 220,6 točk. V finalni seriji je z drugo oceno ubranila vodstvo iz prve serije, a le za dve desetinki točke pred tri leta mlajšo Niko Prevc. Slednja je bila po prvi seriji 4. z 89.5 metri, v finalu pa daleč najboljša s 96 metri, skupno pa je torej zbrala 220,4 točk. Tretje mesto je osvojila Avstrijka Katharina Ellmauer z 210,3 točkami.


Nejka Repinc Zupančič je v Oberhofu prvič na tekmah FIS pokala stopila na najvišjo stopničko [foto: OK MSP Lahti]

Nika Vetrih je odličen uspeh dopolnila s 7. mestom, v finalu je imela 3. oceno, Tinkara Komar je bila 13., Jerica Jesenko je končala na 16. mestu Lara Logar, Nika Krašovic in Katja Markuta so se zvrstile od 20. do 22. mesta, točke je osvojila tudi Pia Mazi na 27. mestu.

Zelo dobro se je razpletlo tudi na moški preizkušnji. Zmagal je Avstrijec Maximilian Ortner z 271,4 točkami pred domačinom Philippom Raimundom, ki je zbral 261,8 točk, tretji je bil Francisco Mörth iz Avstrije z 259,2 točkami. Le dve desetinki je zaostal Jernej Presečnik na četrtem mestu, Rok Masle je bil šesti, Žak Mogel je zasedel 11. mesto, Tjaš Grilc je bil na 16. mestu, Jan Bombek se zasedel 19. mesto, Rok Oblak je bil na 22. mestu, točke sta pobrali še Taj Ekart in Matic Hladnik na 28. in 29. mestu.


Rezultati: FIS pokal .: Oberhof (ž)
Rezultati: FIS pokal .: Oberhof (m)


Leave a Comment