Dvornik na slalomskih stopničkah

V zadnjih dneh so na evropskem snegu nastopali tudi naši mladi smučarji in smučarke. Dve veleslalomski tekmi kategorije FIS je gostil avstrijski St. Lambrecht, kjer smo imeli tri predstavnike. Najboljši uvrstitvi je zabeležil Martin Čater, in sicer s 13. in 16. mestom. Rok Kejžar je bil 25. in 36., Blaž Ogorelc pa je po odstopu na prvi tekmi v drugo prišel na 24. mesto.


[foto: GEPA]

Dobri nastopi so danes uspeli tudi našim smučarjem in smučarkam v Italiji. Na veleslalomu FIS v Speikbodnu je bil od naših fantov najuspešnejši Žan Grošelj s petim mestom, Jakob Špik je bil osmi, Štefan Hadalin 15., Luka Pančur 20., Andraž Blaznik pa 23. Pri dekletih se je dobro odrezala Nina Katarina Kermavner in zasedla 13. mesto, medtem ko so ostale štiri Slovenke odstopile.

Odlično uvrstitev je včeraj na slalomu zabeležil Aljaž Dvornik, ki je na državni mladinski tekmi v Kreuzebergpassu ugnal vso konkurenco, medtem ko je bil Maj Mlakar 41. Ta je dan pred tem zasedel 32. mesto. Pri dekletih je dobro smučala Eva Jazbec in zasedla 15. oziroma 19. mesto.

Naši smučarji in smučarke so nastopali tudi na tekmah kategorije Citizen in sicer v avstrijskem Stroblu. Jure Čas je danes zasedel šesto mesto, Sergij Robič je bil 13., pri dekletih pa se je Katja Murnc izkazala z 11. časom voženj. Čas je bil včeraj 12., Robič 34., Job Rupnik 43., Gašper Hiti pa 55., Murnčeva pa je bila 27.


Rezultati: FIS tekme .: St. Lambrecht :. Veleslalom I (m)
Rezultati: FIS tekme .: St. Lambrecht :. Veleslalom II (m)
Rezultati: FIS tekme .: Speikboden :. Veleslalom (m)
Rezultati: FIS tekme .: Speikboden :. Veleslalom (ž)
Rezultati: Mladinske tekme .: Kreuzebergpass :. Slalom I (m)
Rezultati: Mladinske tekme .: Kreuzebergpass :. Slalom II (m)
Rezultati: Mladinske tekme .: Kreuzebergpass :. Slalom I (ž)
Rezultati: Mladinske tekme .: Kreuzebergpass :. Slalom II (ž)
Rezultati: Citizen .: Strobl :. Slalom I (m)
Rezultati: Citizen .: Strobl :. Slalom II (m)
Rezultati: Citizen .: Strobl :. Slalom I (ž)
Rezultati: Citizen .: Strobl :. Slalom II (ž)


Leave a Comment