Ekipa grbin na prvih snežnih pripravah v novi sezoni


Nina Bednarik [foto: Aleš Špan]

Po dobro izpeljanih poletnih pripravah, ko je vreme ekipi omogočilo treninge na trampolinih in vodnih skakalnicah še v oktobru, je ekipa v grbinah 15. oktobra odpotovala na dvotedenski trening v švicarski Zermatt, nato pa od 30. oktobra nadaljevala z enotedenskim treningom v avstrijskem Kaprunu.

V Zermattu sta se po še ne sanirani poškodbi gležnja Nejca Germana odpravila samo tekmovalka Nina Bednarik in trener Aleš Špan. To je bil prvi trening za Nino na tekmovalni progi po njeni prekinitvi tekmovalne kariere po Olimpijskih igrah v Vancouvru. Sam trening je potekal dobro, saj je bila proga v Zermattu pripravljena odlično. Na progi je treniralo veliko ekip (Kanada, Finska, Japonska, Italija, Švica, Francija, Kazahstan, itd.), zato se je lahko videla tudi primerjava med Nino in ostalimi tekmovalkami.

Na drugem delu priprav v Kaprunu pa sta se ekipi pridružila tudi Nejc German in Nejc Dimnik. Na treningu so posvetili posebno pozornost pravilni tehniki zavoja izven grbin ter njen prenos v grbine. Poligon je bil dober, tam pa so opravili trening vožnje po grbinah in naredili nekaj skokov v snežnem parku. Ekipa se bo na sneg vrnila na začetku meseca decembra, do takrat pa bodo tekmovalci opravili kar nekaj treningov na trampolinu in fitnesu. Treningi bodo usmerjeni predvsem na dobro fizično in kondicijsko pripravo.

Ekipi se bo na naslednjih pripravah na snegu pridružil še zadnji član ekipe Nejc Ciglarič, saj upamo, da bo njegovo koleno po lanskoletni poškodbi ponovno pripravljeno za nadaljnje treninge.

Leave a Comment