EP: Na Rogli Slovencem dve zmagi

Na Rogli je preko vikenda potekal evropski pokal v prostem slogu deskanja na snegu. Deskarji so v petek trenirali na tamkajšnjem snežnem parku, v soboto so se pomerili v disciplini big air ter v nedeljo še v disciplini slopestyle. Tekme na Rogli so se poleg domačih deskarjev udeležili še Avstrijci, Hrvati, Madžari, Makedonci, Bolgari, Slovaki in Južnoafričani.

V disciplini big air je v ženski kategoriji evropskega pokala slavila Slovakinja Klavdija Medlova, pred Madžarko Anno Gyarmati in Slovenko Vesno Kajžer. Pri deskarjih so si družbo na stopničkah delali Slovenci. Najboljše skoke je prikazal 16-letni Peter Podlogar, ki je pred tem zmagal že na tekmi evropskega pokala v big airu na Bjelašnici. Mesto za njim je pripadlo Žigi Erlaču, na tretjem mesto pa se je uvrstil Matic Berzjak. Žiga Erlač in Vesna Kajžer sta postala prav tako državna prvaka v tej disciplini.

V nedeljo je bil na sporedu slopestyle, ki je potekal na dveh skakalnicah in treh trdih objektih. V ženski kategoriji je prvo mesto pripadlo ponovno Medlovi, na drugo mesto se je uvrstila Kajžerjeva in na tretje Sara Somanjko. Pri deskarjih je najboljšo vožnjo prikazal Žiga Erlač, Lozio Dimitrov iz Bolgarije je bil drugi, Madžar Viktor Szigeti pa je končal na tretjem mestu. Žiga Erlač in Vesna Kajžer sta postala prav tako državna prvaka v disciplini slopestyle.


Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Big air (m)
Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Big air (ž)
Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Slopestyle (m)
Rezultati: Evropski pokal .: Rogla :. Slopestyle (ž)


Leave a Comment