EP: Tina Robnik stotinko od zmagovalnega odra


Tina Robnik [foto: Klemen Zibelnik]

Smučarke, ki nastopajo v evropskem pokalu, so danes v švicarskem St. Moritzu zaključile s superkombinacijo, ki se je začela že včeraj s slalomskim delom. Smuk včeraj zaradi pogojev ni bil mogoč, tako da so tekmovalke danes nastopile na dveh smukih – drugem delu superkombinacije in na specialnem. Nastopilo je kar devet naših deklet, slalom pa jih je končalo osem. Odlično se je na slalomskem delu superkombinacije odrezala Ana Bucik, ki je bila tretja, dobro izhodišče na današnjem smuku pa je imela tudi Ana Kobal, ki je postavila sedmi čas.

Danes so smučarke nadaljevale s superkombinacijo, na koncu pa sta bili pri samem vrhu tudi naši tekmovalki. Ana Kobal je zasedla peto mesto, s tem, da je za stopničkami zaostala 23 stotink sekunde, Tina Robnik pa je bila tri stotinke počasnejša in s tem šesta. Do točk je prišla tudi Nina-Katarina Mihovilovič, ki je zasedla 26. mesto.

Na specialnem smuku smo imeli med trideseterico tri smučarke, med katerimi se je odlično odrezala Tina Robnik. Zasedla je mesto tik za zmagovalnim odrom, od katerega jo je ločila le stotinka sekunde. Ana Kobal je zasedla 13., Nina-Katarina Mihovilovič pa 30. mesto.


Rezultati: Evropski pokal .: St. Moritz :. Superkombinacija (ž)
Rezultati: Evropski pokal .: St. Moritz :. Superkombinacija (ž)


Leave a Comment