Fabjanova in Čebaškova že končali Tour de Ski

Na tretji tekmi Tour de skija je na šprinterski preizkušnji v prosti tehniki v švicarskem Val Mustairu pričakovano slavila Američanka Kikkan Randall pri ženskah, ki je dosegla tudi najboljši čas kvalifikacij. Druga je bila Norvežanka Flugstad Ingvid Oestberg ter tretja Heidi Weng, obe iz Norveške. Moški finale so zaznamovali padci, v cilju je bil tako najboljši tretji po kvalifikacijah Norvežan Haagen Finn Krogh, pred Italijanom Federicom Pellegrinom in Kanadčanom Lenom Valjasom.


Kikkan Randall [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Vesna Fabjan je bila po kvalifikacijah na 20. mestu, mesto za njo pa Alenka Čebašek. V nadaljevanju sta obe tekli v prvi četrtfinalni skupini, kjer sta dosegli 4. in 5. mesto in tako zaključili s tekmovanjem. Na koncu je Fabjanova dosegla 16. mesto, Alenka Čebašek pa 27. mesto.

V vodstvu razvrstitve Toura je še vedno Poljakinja Justyna Kowalczyk, ki ima že 50 sekund prednosti pred najnevarnejšo tekmico Norvežanko Therese Johaug. Na tretjem mestu je prav tako Norvežanka Kristin Stoermer Steira z minuto zaostanka za vodilno.


Vesna Fabjan odhaja domov [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V moški razvrstitvi Toura je bolj na tesno z zaostanki kot pri ženskah. Za dobri dve sekundi vodi Rus Maxim Vylegzhanin pred Švicarjem Dariom Cologno, tretji je Norvežan Petter Northug, ki zaostaja devet sekund.

Danes ni bilo najboljše. 1,5 sekunde je zmanjkalo do polfinala. Vesni se pozna bolezen, Alenka je imela še rezerve, Barbara pa je tekla po pričakovanjih. Vesna in Alenka sta danes zaključili s Tourom in odhajata domov na trening, Barbara bo nadaljevala,” je današnji nastop ocenil glavni trener Marko Gracer.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val Mustair :. Sprint (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Val Mustair :. Sprint (m)


Leave a Comment