Fantastična predstava naših orlov v Oslu

Smučarji skakalci so se na norveškem Holmenkollnu pomerili na prvi izmed dveh tekem svetovnega pokala. Najprej je prišla na vrsto ekipna preizkušnja, na kateri so naše barve branili Jurij Tepeš, Domen Prevc, Robert Kranjec in Peter Prevc.

Slovenski orli so v prvi seriji prikazali odlične skoke, ki so jim prinesli vodstvo 12.2 točke pred drugo uvrščenimi Norvežani. Jurij je začel s 122.5 metra, še bolje se je odrezal Domen in pristal pri 126-ih metrih, Robijevih 116 metrov pa je bilo dovolj za vodstvo pred skokom Petra. Ta je nato postavil isto odlično daljavo kot mlajši brat.


Slovenski orli Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Peter Prevc in Domen Prevc so bili razred zase [foto: GEPA]

Naši fantje niso v finalu prav nič popustili in nadaljevali s fantastičnimi skoki. Ob Jurijevem imenu se je najprej pojavila številka 126.0 m, Domen je skočil kar 130 metrov, odličen je bil tudi Robi, ki je pristal pri 127 metrih, piko na i pa je postavil Peter, ki je kot naročeno, znova skočil tako daleč kot Domen. Prednost pred Norveško ekipo je na koncu znašala kar 32.4 točke, še 18.1 točke manj pa so zbrali Japonci.

Dobro je bilo to, da so bili dosti enakovredni pogoji za vse. Naši tekmovalci so res pokazali svoje boljše skoke, pokazali so, da so stabilni. V pravo formo prihajajo tudi ostali poleg Petra. Sobrih je bilo osem skokov in to je zadostovalo za kar izdatno zmago,″ je po tekmi dejal trener Jani Grilc. Glede jutrišnje tekme, na kateri bo nastopila peterica naših fantov, pa je rekel: ″Sigurno je, da se samozavest še dvigne, tako da tudi jutri pričakujemo lepo in uspešno tekmo. Upajmo pa, da bodo pogoji,, tako kot danes, približno enakovredni za vse. Potem se lahko pokaže rezultat, tak kot si ga zaslužiš.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oslo


Leave a Comment