Faričeva in Flisar v St. Johannu slabša od pričakovanj

St. Johann na Tirolskem je gostil tretji tekmi smučarskega krosa za moške in ženske. Po dveh preizkušnjah v italijanskem Innichenu v preteklem koledarskem letu, sta danes v Avstriji prišli na vrsto dve tekmi.

Kvalifikacijski boji so bili na sporedu včeraj zvečer, nastopila pa sta Saša Farič in Filip Flisar. Saši se v današnji četrtfinale žal ni uspelo uvrstiti, saj je na kvalifikacijah zasedla 19. mesto. Za šestnajsterico je zaostala 47 stotink sekunde. Bolj uspešen je bil Filip, čeprav ni posegel po najvišjih mestih. Zasedel je 27. mesto in si tako prislužil nastop v današnji osmini finala.

Saša je opisala včerajšnji dan v St. Johannu: “Trening mi je šel tako-tako, napake, ki sem jih delala na treningih pa sem potem na kvalifikacijah odpravila. Največja poanta je bila v tem, da so številko pred mano prekinili tekmo zaradi popravil na progi. Kar naenkrat je zapadlo približno tri centimetre snega in proga je bila tako počasna, da nisem mogla narediti kaj več. Drugače pa nisem peljala slabo.


Saša Farič [foto: Grega Stopar]

Boji na progi Dr. Karl Leiten so se danes zvečer ob močnem sneženju začeli ob 18.30, Flisar pa je nastopil v šesti skupini, skupaj z Bohnnackerjem iz Nemčije, Dumax Baudronom iz Francije in Rusom Korotkovim, takrat vodilnim tekmovalcem v seštevku točk smučarskega krosa. Flisarju iz te skupine žal ni uspelo napredovati in tako je zasedel končno 29. mesto.

Po tekmi je rekel: “Včeraj nisem vozil preveč slabo, toda ni mi uspelo najbolje. Proga je bila letos pripravljena drugače, ni bila več tako ledena, kar mi sicer zelo paše. Danes sem startal iz zadnjega mesta z rumeno številko in težko je bilo priti naprej. Enega sem prehitel, drugega skoraj, toda s te pozicije je bilo težko narediti kaj več,” in nato v šali dodal: “Tekma je bila premalo spektakularna, saj nihče ni padel. Ni bilo prave akcije.

V moški konkurenci je na koncu slavil Švicar Alex Fiva, drugi je bil Kanadčan Brady Leman, tretji pa Nemec Daniel Bohnacker. Pri ženskah se je v finalu najbolje znašla Francozinja Ophelie David, drugo mesto je zasedla Nemka Anna Woerner, tretje pa Francozinja Alizee Baron. Faričeva in Flisar se jutri odpravljata v Francijo. Alpe d’Huez gosti tekmi svetovnega pokala v sredo, Lec Contamines pa v nedeljo.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Johann (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Johann (ž)


Leave a Comment