Fenningerjeva do prve zmage v svetovnem pokalu

V Lienzu je tretji ženski veleslalom v letošnji sezoni dobila mlada Avstrijka Anna Fenninger. Iz 6. mesta po prvi vožnji je z odlično drugo napredovala na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Na njem sta ji družbo delali še Italijanka Federica Brignone in Francozinja Tessa Worley.


Anna Fenninger [foto: GEPA]

Izjemno majhne razlike po prvi vožnji

Najhitrejša na prvi progi je bila Nemka Viktroia Rebensburg, ki je dobila slalom v Aspnu, na uvodu v Soeldnu pa je zaostala le za Vonnovo. Samo stotinko je za njo zaostala Avstrijka Stefanie Koehle. S startno številko 24 je poskrbela za največje presenečenje prve vožnje. Tretje mesto si je priborila še ena Avstrijka Elizabeth Goergl.

Tina Maze ni odpeljala svojega najboljšega veleslaloma. Z zaostankom sekunde in 22 stotink je dosegla 18. čas prve vožnje. Ana Drev je prišla v Lienz z odlično popotnico iz evropskega pokala, s solidno vožnjo je zasedla 25. mesto. Tretja Slovenka na startu Ilka Štuhec pa je ostala brez finala.


Ana Drev je prišla do točk svetovnega pokala. [foto: GEPA]

V drugo odločal spodnji del

Na drugi progi so imele tekmovalke precej težav. Prednost so izgubljale predvsem v spodnjem delu. Mazejeva ni naredila nobene večje napake, a je tudi ona v spodnjem delu veliko izgubila in v cilj pripeljala kot četrta. Slovenska športnica leta je na koncu zasedla 14. mesto. Najbolj natančno je progo odpeljala Anna Fenninger, ki je imela šesti čas prve proge. Njene vožnje ni uspela izboljšati niti najboljša veleslalomistka letošnje sezone Nemka Viktoria Rebensburg. Avstrijka pa se je tako veselila prve zmage v svetovnem pokalu, in to še pred domačimi navijači. Druga je bil Federica Brignone, tretja pa Tessa Worley. Ana Drev je bila 28.

Trener Denis Šteharnik je po tekmi spregovoril o nastopu Ane Drev: “V prvi vožnji je naredila večjo napako, ko je zdrsnila, a je zelo dobro odsmučala naprej. V drugem teku je malo popustila. Vidljivost je bila za malenkost slabša in mogoče je to vplivalo na to, da je bila manj napadalna. Zavoje je vlekla predolgo, hitrost je padala in zaostanek se je nabiral. Lahko bi bolj odsmučala bolj dinamično. Delati moramo na tem, da bo v obeh tekih vozila isto. Prepričan sem, da bi lahko v drugo prišla do podobnega rezultata kot v prvo. Žal se ni izšlo po njenih in naših načrtih.

Jutri bo v Lienzu še slalom.


Rezultati:Svetovni pokal .: Lienz :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment