Fenningerjeva in Miller najhitrejša na prvem olimpijskem treningu

Alpske smučarke in smučarji so prvič pred delitvijo medalj na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju – uradno se začenjajo jutri s slavnostnim odprtjem – preizkusili smukaško progo Rosa Khutor.


Anna Fenninger [foto: GEPA]

Med smučarkami je najhitreje v cilj pridrvela Avstrijka Anna Fenninger, ki je imela ob koncu dobrih 20 stotink prednosti pred Švicarko Fraenzi Aufdenblatten in skoraj 40 stotink pred Američanko Julijo Mancuso. V deseterici so bile tudi vse ostale favoritinje za odličja Tina Weirather, Maria Höfl-Riesch in Lara Gut.

Glavna slovenska kandidatka za medaljo, najboljša smučarka lanske zime, Tina Maze je prvi trening končala v ozadju. Na preizkusu namreč ni smučala napadalno, šlo je predvsem za spoznavanje zahtevne ruske proge. Enega izmed njenih skokov, na katerem so tekmovalke letele predaleč, so morali znižati, zato je bil trening za krajši čas prekinjen. Dobitnica dveh srebrnih odličij iz Vancouvra je tako zabeležila 15. čas treninga, za Fenningerjevo je zaostala nekaj manj kot dve sekundi. Maruša Ferk je trening končala na 25. mestu, Ilka Štuhec pa na 43.


Bode Miller [foto: FIS/Facebook]

Na uvodnem moškem treningu je najhitrejši čas imel Američan Bode Miller. Najbolj se mu je približal zmagovalec smuka v Wengnu Švicar Patrick Küng, tretji čas pa je zabeležil Avstrijec Matthias Mayer. Startala sta tudi dva Slovenca. Rok Perko je imel 28. čas, Klemen Kosi pa 39.

Leave a Comment