Ferkova 19., Štuhčeva 20. na drugem smuku v Italiji

La Thuile je gostil še eno smukaško preizkušnjo svetovnega pokala za ženske. Preizkušnja se je začela nekoliko kasneje, kot je bilo predvideno, saj je tekmovalkam v Italiji ponagajal veter. Start je bil prestavljen nekoliko nižje po pobočju proge Franca Berthoda, tako da so dekleta za svoje nastope potrebovala približno deset sekund manj kot včeraj.

Najboljšo vožnjo dneva je prikazala Italijanka Nadia Fanchini, ki je pred 24. urami zasedla tretje mesto, tokrat pa je za 14 stotink sekunde ugnala najboljšo smučarko v tej disciplini Američanko Lindsey Vonn. Za dodatno veselje v italijanski ekipi je poskrbela Daniela Merighetti, ki je z 0.72 sekunde zaostanka za rojakinja osvojila tretje mesto.


Zmagovalka smuka v La Thuilu je Nadia Fanchini [foto: GEPA]

Najboljšo slovensko uvrstitev je dosegla Maruša Ferk, ki je precej popravila včerajšnjo uvrstitev. Ob boljših pogojih je prikazala zelo dobro vožnjo in z zaostankom 2.64 sekunde zasedla 19. mesto, s čimer je bila tik pred Ilko Štuhec, ki se je na progi zadržala pet stotink sekunde dlje. Vanja Brodnik, ki je včeraj osvojila svoje druge smukaške točke je bila tokrat 41.

Aleš Brezavšček, trener hitrih disciplin je o nastopih Maruše, Ilke in Vanje dejal: ″Vse se je poklopilo, peljala je dobro, tudi vreme ji je šlo na roko. Ilka se s to progo ni spoprijateljila, danes je bila malo slabša, a ni nobene katastrofe, ni se poklopilo. Vanja se je borila, šla je zelo dobro dokler je šla. Potem se ji je zgodila napaka in ko enkrat narediš napako izgubiš hitrost in je ne dobiš več nazaj. Tvegala je, a se ni sešlo, tako da je izkupiček ničen. A se je borila, ni se ji izšlo, se bo pa naslednjič.

Dekleta se bodo jutri pomerila še na superveleslalomski tekmi, naslednji smuk pa bo na sporedu šele na finalu svetovnega pokala v St. Moritzu. Ilka Štuhec si je nastop v Švici zagotovila s 24. mestom v razvrstitvi te discipline.


Rezultati: Svetovni pokal .: La Thuile :. Smuk (ž)
Izjava: Aleš Brezavšček (.mp3)


Leave a Comment