Ferkovo in Štuhčevo na vrhu v Jasni

Jasna na Slovaškem je gostila še eno tekmo evropskega pokala za ženske. Po včerajšnjem superveleslalomu, na katerem je Ilka Štuhec osvojila drugo mesto, je isti dan prišla na vrsto še ena preizkušnja v tej disciplini, ki je z današnjim slalomom štela za superkombinacijo.


Maruša Ferk [foto: GEPA]

Tokrat smo imeli na stopničkah kar dve tekmovalki. Maruša Ferk in Ilka Štuhec sta namreč opravili z vso konkurenco in osvojili prvi dve mesti, na zmagovalnem odru pa se jima je pridružila še Avstrijka Ramona Siebenhof. Maruša je v evropskem pokalu nazadnje zmagala januarja 2007 v St. Moritzu, prav tako na superkombinaciji.

Ilka in Maruša sta zelo dobro začeli že z včerajšnjim superveleslalomskim delom tekme, saj sta postavili peti in deveti čas voženj. Ana Kobal je bila 17., Ana Michelle Stipič 32., Ana Bucik pa je odstopila. Stipičeva je bila na koncu dneva 34., Kobalova pa 25. Ilka in Maruša sta se odrezali odlično in se povzpeli na sam vrh razpredelnice, Maruša predvsem po zaslugi odličnega slaloma, na katerem je postavila tretji najboljši čas.


Ilka Štuhec [foto: GEPA]

Maruša je po tekmi dejala: “Superveleslalomski teren je bil kar lahek, precej položen, ni bilo nič posebnega, kar bi mi delalo težave. Potrudila sem se kolikor se je dalo in sem vesela, da sem v slalomu nadoknadila kar sem izgubila v superveleslalomu. Tretji čas slaloma ni slab, sem si pa želela, da bi bil prvi. Po eni strani se je zdelo, da bo slalom dolg, ker je bil štart postavljen zelo visoko, toda proga je bila postavljena odprto in dosti tekoče, tako da sem vmes poskusila pridobiti, kar se da veliko hitrosti.

Dekleta so pred slalomom za superkombinacijo nastopile še na superveleslalomu. Zelo dobro se je odrezala Ilka, ki je zasedla šesto mesto, Maruša je bila enajsta, Ana Kobal 30., Ana Bucik 36., Ana Michelle pa 52.


Rezultati: Evropski pokal .: Jasna :. Superkombinacija (ž)
Rezultati: Evropski pokal .: Jasna :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment