Feuz z zmago v Wengnu do uspeha kariere

V Wengnu je prestižni smuk za pokal Lauberhorn dobil Švicar Beat Feuz. Za 24-letnega smučarja je to druga smukaška zmaga v svetovnem pokalu in hkrati največji uspeh kariere. Veselje navijačev v ciljni areni ob zmagi domačina je bilo nepopisno. Drugi čas je postavil Avstrijec Hannes Reichelt, le pet stotink za njim pa je zaostal Italijan Christof Innerhofer.


Zbrana množica navijačev ob progi. [foto: FIS]

Hannes Reichelt je bil s startno številko ena po mnenju nekaterih skriti favorit. In res je progo odpeljal dobro, a ne dovolj dobro za letos odličnega Feuza. Kljub temu, da so tekmovalci pričakovali, da bodo imele prve startne številke prednost, zaradi lepega vremena naj bi namreč kasneje sneg postal počasnejši, temu ni bilo tako. Feuz je startal kot 16. in prepričljivo ugnal konkurenco. Prehiteti ga nista uspela niti veterana Didier Cuche in Bode Miller. Prvi v Wengnu sploh še ni zmagal, drugi pa se je zmage na najdaljšem smuku v svetovnem pokalu veselil dvakrat – leta 2007 in 2008. Danes je bil Američan v zgornjem in srednjem delu še v igri za zmago, na koncu pa je preveč popustil in bil ob pogledu na semafor vidno razočaran. Peto mesto ni slab rezultat, a želel si je zmage. S 6. mestom je razočaral tudi lanski zmagovalec Klaus Kroell.


Današnji zmagovalec [foto: GEPA]

Andrej Šporn je za Feuzem zaostal 2,40 sekunde, kar je zadostovalo za 24. mesto. Bil je edini Slovenec, ki je na današnji tekmi dobil nekaj novih točk.

Feuz je z današnjo zmago tudi prevzel vodstvo v smukaškem seštevku svetovnega pokala. Drugi je Miller, tretji pa Kroell. V Wengnu bo jutri še klasični slalom. Pričakovati gre predvsem dvoboj Kostelića in Hirscherja.

Leave a Comment