Filip Flisar postal svetovni prvak v krosu

Ob 12. uri se je začelo še zadnje dejanje svetovnega prvenstva v smučanju prostega sloga. V avstrijskem Kreischbergu se je 32 smučarjev v krosu pomerilo za odličja, med njimi pa je bil tudi Filip Flisar, ki je na včerajšnjih kvalifikacijah postavil šesti čas voženj in imel v svoji skupini tako dobro izhodišče za napad.

V osmini finala se je na kilometrski progi Tatanka pomeril s Kanadčanom Del Boscojem ter Švedoma Andressonom in Forslundom. Po bližnjem srečanju tekmovalcev v boju za prostor na začetku proge, sta na pravi poti ostala Flisar in Forslund. Slednji je večino časa vodil, naš smučar pa ga je prehitel v zadnjih metrih.


Filip Flisar [foto: FIS Freestyle /Facebook]

V četrtfinalu se je Filip srečal še z Kanadčanom Lemanom in Francozom Bastienom Midolom. Po prvem zavoju je bil na tretjem mestu, za tem pa je skozi celotno progo dihal za ovratnik Lemana in Forslunda. Tako kot v prejšnji vožnji je napadel v zadnjem zavoju in si preko ciljnega skoka zagotovil prvo mesto, Kanadčan pa je bil drugi.

Flisarju in Lemanu sta se v polfinalu pridružila še Francoza Chapuis in Devouassoux. Tudi ta vožnja je bila napeta da zadnjega centimetra, tekmovalci pa so bili po mnogih kontaktih cel čas na robu odstopa. Flisar se je rešil iz nekaj težav, na koncu pa si je priboril drugo mesto za Chapuisom.

V zadnji vožnji dneva sta Filipu na poti do zlata poleg Chapuisa stala še Šved Oehling Norberg in Nemec Eckert. Naš tekmovalec je večino proge presmučal na tretjem mestu, nepopustljivost in borbenost pa mu je na koncu prinesla želen rezultat. V zadnji ravnini pred ciljem sta Šved in Nemec naredila napaki, kar pa je izkoristil Filip, prišel v vodstvo in do zlatega odličja. Srebra se je veselil Jean Frederic Chapuis, brona pa Victor Oehling Norberg.

Drugi slovenski predstavnik Blaž Ogorelc je v kvalifikacijah zasedel 39. mesto in ni napredoval v finalni del. V ženski konkurenci so si odličja razdelile Avstrijka Andrea Limbacher, Francozinja Ophelie David in Švicarka Fanny Smith.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Kreischberg (m)
Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Kreischberg (ž)


Leave a Comment