Filip Flisar športnik leta v Mariboru

V sredo se je v Dvorani Tabor odvila že 40. tradicionalna prireditev Športnik leta 2012 v Mariboru. Mestna občina Maribor in Športna zveza Maribor sta ob tej priložnosti podelila številna priznanja najboljšim športnicam in športnikom, perspektivnim športnikom, športnikom invalidom, ekipam, trenerjem in zaslužnim športnim delavcem preteklega leta.

Na slovesnosti sta zbrane nagovorila podžupan MOM Milan Mikl in predsednik Športne zveze Maribor dr. Alojz Križman. Podžupan MOM Milan Mikl je dejal, da je ponosen, da je Maribor športno mesto in da so se mariborski športniki uvrstili v sam svetovni vrh.


Filip Flisar je postal športnik leta v Mariboru [foto: FIS/Facebook]

Športnika Maribora za leto 2012 sta postala tekvandoistka olimpijskega sloga Nuša Rajher iz kluba Jitae in smučar prostega sloga Filip Flisar, član SK Branik. Drugo mesto je pripadlo tenisačici TK Mima <b <Poloni Hercog, tretje pa prav tako tenisačici Katarini Srebotnik iz TK Branik. Med športniki je priznanje za drugo mesto prejel Marcos Tavares iz NK Maribor ter za tretje mesto tekvandoist olimpijskega sloga kluba Jitae Ivan Trajković. Priznanje za najbolj perspektivnega športnika in športnico sta prejela jadralec Luka Žan Želko in tekvandoistka Urška Gazvoda. Novost letošnje prireditve je podelitev naslova za naj športnico in športnika invalida, katerega sta si prislužila Danica Padežnik iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor za odličja v kegljanju ter Marko Došler iz Medobčinskega društva Sožitje za odličja v plavanju. Naslov za najboljšo moško ekipo je tudi tokrat pripadel NK Maribor, Darko Milanič pa je prejel priznanje za najboljšega trenerja. Naslov za najboljšo žensko ekipo so si tudi letos prislužile odbojkarice Nove KBM Branik, med individualnimi športnimi panogami pa je prejemnik nagrade Kegljaški klub Konstruktor.

Prvo mesto za najboljše šolsko športno društvo je pripadlo OŠ Tabor I, drugo OŠ Ludvika Pliberška, tretje pa OŠ Bojana Ilicha. Posebna priznanja so prejeli še Hokejsko drsalni klub Maribor za uspešno izpeljavo svetovnega prvenstva za članice, Klub borilnih veščin Keter Hwarang Maribor za uspešno izpeljavo evropskega prvenstva v taekwondoju in družba Šahohlačnik za uspešno izpeljavo svetovnega mladinskega prvenstva v šahu.

Na prireditvi so se podelila tudi najvišja priznanja mesta Maribor za odmevne športne dosežke in izjemno uspešno organizacijsko in strokovno delo pri razvoju športa ter rekreacije. Cizljeve plakete so prejeli Filip Flisar, Ivan Trajković, Karl Kelc, Zvonko Zečevič, Gregor Stračanek, Marja Miklič, Teobald Pajnik, Balinarsko društvo Angela Besednjaka ter Kegljaški klub Lokomotiva.

vir: maribor.si

Leave a Comment