Fill zmagovalec Streifa, favoriti praznih rok

Italijan Peter Fill je na slovitem smuku v Kitzbühlu izbral najhitrejšo linijo in se pri 33 letih veselil šele svoje druge zmage v svetovnem pokalu. Drugo in tretje mesto je pripadlo Švicarjema Beatu Feuzu in Carlu Janki.


Kljub slabemu vremenu je bilo v Kitzbühlu ogromno navijačev (foto: GEPA)

Organizatorji tekme na Tirolskem so imeli veliko težav. Začetek tekme so najprej prestavljali zaradi sneženja in vetra, nato pa se odločili za znižanje starta. Smučarji so se tako na progo pognali tik nad Mišnico, ki zato ni bila tako spektakularna in zahtevna kot sicer.

V nadaljevanju pa so se v pasti Streifa ujeli mnogi smučarji, tudi domačina Georg Streitberger in Hannes Reichelt ter prvi favorit za zmago Norvežan Aksel Lund Svindal. Vreme se je po treh daljših premorih spet poslabšalo, zato so se organizatorji odločili tekmo prekiniti oziroma končati po 30 tekmovalcih.

Najboljši smukači zime so nastopali v slabši vidljivosti kot tisti na začetku startne liste, zato niso posegli po vidnejših uvrstitvah. Andrej Šporn in Klemen Kosi pa sta bila med tistimi, ki zaradi predčasnega zaključka tekme sploh nista imela možnosti, da bi se spustila po zahtevni progi v Kitzbühlu. S 23. mestom je Sloveniji točke prismučal le Boštjan Kline.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbuehel :. Smuk (m)


Leave a Comment