Filmska premiera: Untouched project


Utrinek iz snemanja [foto: Katja Pokorn]

Kljub temu, da sta za nami, vsaj v Sloveniji, dve zelo slabi zimi, so pri produkciji Legit films pretekli mesec končali s snemanjem novega slovenskega deskarsko-smučarskega filma Untouched project. Produkcija Legit films v okviru ekipe Untouched project pripravlja serijo večletnih projektov tovrstnih filmov.


Untouchedproject.com


Untouched project je filmski projekt, ki povezuje neokrnjenost narave in lepoto nedotaknjenih zasneženih gora z drznim in inovativnim, a vedno premišljenim pristopom, na smučeh in deskah.


[foto: Katja Pokorn]

Premiera filma bo v četrtek, 20. decembra 2012, v Kinu Šiška, dogodek pa bo povezoval Aljaž Tepina.

S filmom želijo predstaviti freestyle in freeride širši populaciji, predvsem pa prikazati, na kaj vse je treba biti pripravljen v odmaknjenih predelih gora, kamor pozimi malokrat stopi človeška noga in kjer vladajo pravila narave. Namen projekta je tudi spodbuditi k pravilnemu in varnemu ravnanju v gorah, k ustrezni izbiri opreme in premišljenim odločitvam, pri tem pa preko posameznikov prikazati nov val športa izven urejenih smučišč.

Lokacije snemanja: Slovenija, Avstrija, Italija, Bosna, Kosovo, Bulgarija, Čile.

Športniki v filmu: Bine Žalohar, Matevž Maček, Domen Bizjak, Matevž Pristavec,
Marko Grilc, Tadej Valentan, Luka Jeromel, Stefan Gimpl, Luka Podlogar, Dejan Hodžić, Žiga Erlač, Žiga Rakovec, Mitja Kodrič, Thomas Feurstein, Mati Imbert, Andraž Šparovec

Partnerji projekta: Mojstrovina narave, SchneeKoppe, BCA, Icebreaker, Ujusansa, Šport TV, LONO, TPGozd, Cheezy.


Mitja Legat med snemanje filma [foto: Katja Pokorn]

Leave a Comment