Finalisti likovnega natečaja Planica in otroci 2014

Znani so finalisti likovnega natečaja Planica in otroci 2014. Po pregledu prispelih del – na natečaju je s svojimi izdelki sodelovalo petdeset šol iz celotne Slovenije – je komisija izbrala 10 osnovnih šol, ki bodo za nagrado prejele izlet v Planico.

Tako kot pred letom dni, ko je bila razpisana tema natečaja Planica in varovanje narave, so otroci na plakatih tudi tokrat prikazali svojo razmišljanja na to temo, ki se ji posvečamo v okviru projekta Planica za trajnostni razvoj. Tema je bila letos nekoliko razširjena; enakost, vključenost, strpnost, in športni duh pa so bili na izdelkih prikazani na najrazličnejše kreativne načine.


Planiška letalnica [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Upamo, da smo tudi to leto pri otrocih sedmih in osmih razredov spodbudili nekaj razmišljanja na to zelo pomembno temo, tistim šolam, ki se jim letos ni uspelo uvrstiti med finaliste pa prav tako iskreno čestitamo.

Zmagovalec natečaja, ki prihaja iz ene izmed desetih šol finalistk, za enkrat še ostaja skrivnost, to dekle ali fant pa bo v četrtek, 20. marca, skupaj s svojim mentorjem na prizorišču v Planici prejelo oziroma prejel tudi posebno nagrado.

Seznam osnovnih šol – finalistk:

Antona Globočnika Postojna
Center za vzgojo in izobraževanje Velenje
Dr. Ivan Prijatelj Sodražica
Dr. Pavla Lunačka Šentrupert
Dragotina Ketteja Novo Mesto
Dravlje Ljubljana
Dušana Muniha Most na Soči
Otočec
Starše
Šmartno v Tuhinju

Leave a Comment