Flander in Šušteršič izpadla v osmini finala

Najboljši deskarji in deskarke v paralelnih disciplinah so se danes pomerili na tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Bad Gasteinu. Na sporedu je bil drugi paralelni slalom sezone in obenem predzadnji, ta disciplina je namreč zaradi nekaterih odpovedi tekmovanj na urniku le še to nedeljo.

Dogajanje na progi Bucheben se je začelo že zjutraj in sicer z ženskimi kvalifikacijami, v katerih so deskarke ciljale na 16 prostih mest, ki so vodila v finale oziroma izločilne boje. Slovenske barve je branila Gloria Kotnik, ki je na tekmo odšla z lepo popotnico iz Carezze, kjer je z devetim mestom prišla do rezultata kariere. Gloria je s kvalifikacijami začela dobro in postavila 13. čas, druga vožnja pa ji ni uspela po željah in ji prinesla 40. čas, kar je pomenilo končno 32. mesto.


Rok Flander [foto: Oliver Kraus/FIS]

V finalu dva Slovenca

V moški konkurenci smo imeli številčno in močno zasedbo šestih deskarjev, od katerih sta med šestnajsterico uspela napredovati dva. To sta bila Rok Flander in Izidor Šušteršič, ki sta odlično začela že na svoji uvodni vožnji in postavila četrti oziroma deveti čas, na koncu pa s kvalifikacijami končala na petem in šestem mestu.

Popoldanski nastopi so se izmaknili Roku Marguču, ki je sicer začel izjemno in na modri progi postavil tretji čas, vožnja v drugo, ko so bili pogoji na progi že precej slabši, pa mu žal ni uspela, tako da je na koncu zasedel 19. mesto in za 24 stotink sekunde zgrešil finale. Jure Hafner in Tim MastnakŽan Košir pa je odstopil na prvi vožnji.


Izidor Sustaršič [foto: Oliver Kraus/FIS]

Flander in Šuštaršič poražena v osmini finala

Izločilni boji so se začeli ob 12:45, nasprotnika naših tekmovalcev pa sta bila domačin Sebastian Kislinger in Italijan Aaron March. Flander in Avstrijec sta bila tretji par, ki se je podal na pot v osmini finala, boljši deskar pa je bil Kislinger, ki je v temu formatu ene vožnje ugnal našega tekmovalca. Šušteršič, ki je v finalu nazadnje nastopil pred dvema sezonama v Carezzi, je imel ob sebi na progi zahtevnega tekmeca. March je svojo nalogo opravil brez napak in čez ciljno črto prišel hitreje in nato tako kot Kislinger napredoval vse do malega finala.

March je na koncu zasedel tretje mesto, zmagal je Nemec Alexander BergmannAndreas Prommegger pa je bil drugi. V ženski konkurenci je slavila Švicarka Patrizia Kummer, druga je bila Čehinja Ester Ledecka, tretja pa Avstrijka Marion Kreiner. Tako Flander kot Šušteršič sta z današnjimi nastopi prišla do najboljših uvrstitev sezone. Rok je bil na koncu 11., Izidor pa 12.

Peter Kotnik, koordinator svetovnega pokala v paralelnih disciplinah, je po tekmi dejal: “Za Flandra se je vedelo, da bo prej kot slej na tistih mestih, kjer mora biti. Škoda je, da njemu in Šušteršiču ni uspelo priti še kakšno stopničko višje, a vseeno sta rezultata znak, da se dobro dela.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bad Gastein (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Bad Gastein (ž)


Leave a Comment