Flander išče pravo opremo


Rok Flander [foto: GEPA]

Po tekmah v italijanskem Limone Piemontu so se deskarji na snegu že preselili v ZDA, kjer jih jutri v Telluridu čaka nova preizkušnja, paralelni veleslalom. Na edini tekmi v tej disciplini v letošnji sezoni so naši tekmovalci nastopili pod pričakovanji, zato si na ameriškem snegu si želijo boljšega rezultata.

Govorili smo z Rokom Flandrom, ki je pred jutrišnjo tekmo opravil dva treninga, enega tudi na progi, kjer bo tekma. “Snežne razmere so tu povsem drugačne kot so bile v Italiji. Tam mi zelo vlažen sneg ni ustrezal, tu pa je sneg zelo suh, vendar zelo zahteven, zato bodo vožnje zelo zahtevne, potrebno bo veliko občutka,” je pred današnjim treningom povedal Rok Flander, ki ima še vedno precej dvomov glede izbire opreme za tekmo: “Imam varno opcijo, to je kombinacija s ploščo, ki sem jo uporabljal že v preteklih sezonah. Na današnjem treningu bomo skušali najti nastavitev, ki mi bo ustrezala na novi plošči.

Dolgo potovanje čez lužo, zelo suh zrak in visoka nadmorska višina so na deskarjih pustili precej posledic: “Razmere za regeneracijo so zelo neugodne in prav to bo tekmo naredilo še toliko bolj zanimivo,” je dodal Flander, ki pred tekmo nima visokih ciljev: “Rezultatska pričakovanja niso previsoka, bi si pa želel dobre tekme, podobne kot lani, ko sem stal na odru za zmagovalce.

Kvalifikacije se bodo začele ob 9.00 po lokalnem času oziroma ob 17.00 po srednjeevropskem času, izločilni boji pa štiri ure kasneje.

Leave a Comment