Flander sedmi na paralelnem veleslalomu v Tellurideu

Telluride v ZDA je gostil deskarke in deskarje paralelnih disciplin, ki nastopajo v svetovnem pokalu. Na sporedu je bil veleslalom na progi Misty Maiden, poleg Glorie Kotnik, edine Slovenke na prizorišču, pa smo spremljali še nastope sedmih naših tekmovalcev.

Kotnikova je dan v Tellurideu končala izven šestnajsterice, ki je nadaljevala nastope v finalu. Časa dveh voženj naše deskarke sta jo namreč popeljala na 23. mesto med 46. nastopajočimi. Pri moških sta od Slovencev v finale napredovala Rok Marguč in Rok Flander z 10. oziroma 11. časom kvalifikacij.

Zelo blizu šestnajsterice je bil Izidor Šušteršič, ki je zasedel 17. mesto, od nadaljnjih voženj v Tellurideu pa ga je ločila le stotinka sekunde. Žan Košir je bil 22., Tim Mastnak 27., Jernej Demšar 30., Jure Hafner pa je bil diskvalificiran.

V osmini finala smo bili pozorni predvsem na slovensko-italijanska dvoboja. Naša deskarja, Marguč in Flander, sta se namreč pomerila z zahodnima sosedoma Marchom in Fischnallerjem, ki sta na paralelnem slalomu v Landgraafu zasedla drugo in prvo mesto.


Rok Flander [foto: Oliver Klaus/FIS]

Marguč je v prvo odpeljal bolje od Marcha, v drugi vožnji pa zaostal več kot pol sekunde in tako končal s tekmovanjem. Flander je italijanskega tekmeca ugnal za 3 stotinke sekunde in se uvrstil v četrtfinale, kjer je srečal Švicarja Simona Schocha.

Flander je v prvi vožnji prikazal za odtenek boljšo vožnjo, v drugi pa v primerjavi s tekmecem izgubil dobrih sedem desetink, kar je pomenilo napredovanje Schocha. Švicar je bil v polfinalu počasnejši od Avstrijca Karla, v malem finalu pa je premagal njegovega rojaka Unterkoflerja.

V velikem finalu sta se tako spopadla Prommegger, še en Avstrijec, ter Karl, do zmage pa je prišel slednji. Naša finalista Flander in Marguč sta na koncu zasedla sedmo in trinajsto mesto.

V finalu je šlo na tesno. Na progi je težko ostati zbran, ko veš, da ti za vratnik diha Prommegger. Oba sva veliko tvegala, bolj pa se je izplačalo meni,” je po tekmi dejal Karl.


Rezultati: Svetovni pokal .: Telluride :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Telluride :. Paralelni veleslalom (ž)


Leave a Comment