Flisar in Faričeva med petnajterico v Innichenu

V Innichenu v Italiji se je začelo tudi tekmovanje svetovnega pokala v smučarskem krosu. Tekmovalke in tekmovalci so se po 1224 metrov dolgi progi Haunold sicer spustili že včeraj, ko so bile na sporedu kvalifikacije. Za 16 prostih mest v finalu se je borilo 39 smučark, 81 smučarjev pa je lovilo 32 mest. S kvalifikacijami sta uspešno opravila oba slovenska predstavnika, Saša Farič, ki je imela 16. čas voženj ter Filip Flisar z 10. časom.


Saša Farič [foto: Grega Stopar]

Finalni boji so se začeli ob 10.30. Saša Farič iz skupine, v kateri je bila Kanadčanka in dve Nemki, ni napredovala in tako na koncu zasedla 12. mesto. Filip je v osmini finala smučal odlično, v cilj prišel pred vsemi tekmeci, v naslednjem krogu pa zaradi trka z enim izmed smučarjev na žalost končal svoj nastop na tretjem mestu. Na koncu je zasedel 11. mesto.

Vodja discipline smučarski kros, Rok Dokl, je po tekmi dejal: “Začetek sezone je vsekakor pozitiven, saj sta dosegla pričakovane rezultate. Jutri je nov dan in mislim, da bosta še boljša, smuči so hitre, oba pa zelo motivirana. Filip je bil v osmini finala eden izmed najhitrejših, potem pa imel smolo. Toda to je ski-cross, zato je ta šport tako zanimiv. Že kvalifikacije so kazale na dobre uvrstitve, rabimo le nekaj več sreče. Filip in Saša bosta dosegla še boljše rezultate in odkrito lahko povem, da se spogledujemo s stopničkami.


Rezultati: Svetovni pokal .: Innichen (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Innichen (ž)


Leave a Comment