Flisar moral priznati premoč le Pellinenu

Branaes na Švedskem je gostil novo preizkušnjo svetovnega pokala v smučarskem krosu. Med tekmovalci je bil seveda tudi Filip Flisar, ki je na zadnji tekmi v nemškem Bischofswiesnu prišel do druge zmage v sezoni. Filip je odlična forma spremljala že v včerajšnjih kvalifikacijah, kjer je postavil peti čas voženj.


Filip Flisar [foto: Grega Stopar]

Današnja osmina finala z 32 tekmovalci se je začela ob 14:00, naš smučar pa je nastopil v tretji skupini. Tam se je spopadel s Švedom Oehling Norbergom, Norvežanom Ring Christensenom in Francozom Dandevilleom ter prvi prišel v cilj.

Nato je v četrtfinalu premagal še Švicarja Niedererja ter dva Francoza, Dandevillea in Miaillierja, na kar je sledilo polfinale. Tu je moral Filip prvič priznati premoč tekmecu in sicer Kanadčana Lemanu. Našega smučarja je tako čakal samo še veliki finale.

Flisar se je ponovno odrezal izjemno ter na koncu osvojil drugo mesto. Zmagal je Finec Pellinen, ki je iz vseh prejšnjih skupin napredoval kot prvi, tretje mesto je osvojil Avstrijec Matt, četrti pa je bil Leman.

Vse se je lepo izšlo, počutim se dobro. Sem dokaj konstanten, to rutino nekako navezujem in uživam v vsem dobrem, kaj naj rečem drugega. Bila je “fer” tekma, a na startu sem se zapletel s Kanadčanom. Veliko je bilo odvisno od startne pozicije, Pellinen je imel boljšo, tako da je bilo zelo zelo težko, da bi prišel naprej. S Kanadčanom sva se zapletla, ampak v nadaljevanju sem ga prehitel, Jounija pa enostavno nisem mogel, ker je bil predaleč pred menoj. Vseeno, drugo mesto je super uspeh,” je po tekmi dejal Filip.

S Filipovo predstavo je bil seveda zadovoljen tudi trener Aljoša Planteu: “Najbolj pomembno je to, kar sem mu rekel že po prvi zmagi, da ohrani konstantnost. Od tiste tekma dalje dela točno to, tako da je nenehno v ospredju. V skupnem seštevku je na tretjem mestu, zdaj ciljamo na prvo. Do konca sta še dve tekmi.

Filip je v skupnem seštevku svetovnega pokala smučarskega krosa napredoval za eno mesto, tako da je zdaj tretji. Pred njim sta le še Leman in Švicar Fiva.


Rezultati: Svetovni pokal .: Branaes
Izjava: Filip Flisar (.mp3)


Leave a Comment