Flisar pred današnjimi finalnimi nastopi dobro razpoložen


Filip Flisar [foto: Matej Obu]

Mariborčan Filip Flisar, naš edini predstavnik na letošnjem FIS Svetovnem prvenstvu smučarjev prostega sloga, ki te dni poteka v ameriškem Deer Valleyu, je včerajšnje kvalifikacije v disciplini smučarski kros končal na 14. mestu.

Flisar, sicer član Smučarskega kluba Branik, bo tako današnje finalne boje začel na drugi startni poziciji (zeleni) v peti skupin, skupaj s Fincem Pellinenom (rdeči), Francozom Miaillierjem (modri) in Avstralcem Grimusom (rumeni).

Flisar: “S kvalifikacijsko vožnjo sem zadovoljen, ko sem prišel v cilj sem sicer mislil, da bom malo hitrejši, ker sem res dobro vozil… Kakorkoli, jutri me čakajo finali in karte se premešajo na novo. Startna vrata sem izbiral kot drugi, kar je dobro, peta skupina, v kateri bom nastopil v osmini finala, pa tudi ni pretežka. A to niti ne šteje toliko, saj je v izločilnih bojih vsaka skupina nepredvidljiva. Proga mi je dokaj všeč, nikakor pa se ne morem spoprijateljiti s spodnjim delom, ki je res položen in počasen »za znoret«… Proga po moji oceni ne dopušča kaj dosti prehitevanj, morda le v spodnjem, ravninskem delu. Na srečo sem se za servisiranje smuči (o.p. Flisar nima svojega serviserja) dogovoril s serviserjem Jamajčana Errola Kerra, tako da sem težavo s servisiranjem vsaj začasno rešil.

V kvalifikacijah je bil sicer najhitrejši Kanadčan Christopherjem Delbosco pred Avstrijcem Andreasom Mattom in Jounijem Pellinenom iz Finske.

Današnje finalne boje v smučarskem krosu na FIS Svetovnem prvenstvu smučarjev prostega sloga boste lahko v živo spremljali na kanalu Eurosport 2. Neposredni prenos, v katerem boste lahko spremljali tudi Flisarjeve nastope, se začne ob 21.30 po našem času.


Rezultati: Svetovni pokal .: Deer Valley :. Smučarski kros :. Kvalifikacije (m)


Leave a Comment