Flisar se je vrnil na stopničke

Smučarji in smučarke, ki nastopajo v krosu, so imeli danes zelo natrpan urnik voženj v francoskem Les Contaminesu. Zaradi včerajšnje odpovedi kvalifikacij, so le-te prišle na vrsto danes, ženske ob 10.20, moške pa ob 12.00. Slovenska ekipa je štela tri člane, vodil pa jo je Filip Flisar, ki je pred tekmo zasedal šesto mesto v seštevku krosa. Poleg njega sta nastopila tudi Alan Vidovič in Blaž Ogorelc.

Filip je z nastopi začel izjemno, saj je postavil najboljši čas kvalifikacij in si tako priboril prednost pri izbiri startnih položajev v izločilnih bojih. Alan in Blaž, ki sta se po progi Montjoie podala s startnima številkama 69 in 72 sta postavila 56. oziroma 59. čas.


Filip Flisar [foto: Facebook/FIS]

Prva izmed osmih skupin smučarjev se je na pot po 1.188 metrov dolgi progi podala točno ob 14.00. V njej je bil seveda tudi Flisar, ki je brez težav nadzoroval tekmece, vodil od starta do cilja in se uvrstil v osmino finala. Tudi tam je svojo nalogo opravil brez napak in prišel prvi v cilj.

Že pred polfinalom smo videli kar nekaj vratolomnih padcev, tako v moški kot v ženski konkurenci in tekma je bila nekajkrat za par minut prekinjena. Flisarja pa to ni prav nič zmotilo, saj je v polfinalu z izjemnim občutkom za start in z odličnim smučanjem še enkrat ugnal vse tekmece. Napredoval je Čeh Thomas Kraus, zadaj pa sta ostala Nemec Stickl in Avstrijec Zangerl.

Veliki finale nam je prav tako postregel z zanimivim bojem. Filip tokrat ni startal tako eksplozivno kot na prejšnjih vožnjah, a se je že po nekaj metrih prebil na prvo mesto. Kmalu za tem pa je mimo njega zapeljal Švicar Alex Fiva in mu dobro zaprl pot. Naš smučar je skozi celotno progo poskušal priti mimo tekmeca, a je bil ta dovolj zbran, da je ostal na prvem mestu.

Filip je v cilj tako prišel le nekaj decimetrov za Švicarjem in prišel do izjemnega drugega mesta. Po pomanjkanju sreče na tekmi v Innichenu in boleznijo pred tem se je tako v velikem slogu vrnil na zmagovalni oder in v seštevku svetovnega pokala napredoval na četrto mesto. Fivi in Flisarju se je na stopničkah pridružil še Kraus.


Rezultati: Svetovni pokal .: Les Contamines


Leave a Comment