Florjan Jelovčan in Tomaž Verbajs do medalj na OPA igrah


Agata Stare [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V Žireh potekajo OPA igre, kjer so bile danes na sporedu preizkušnje v posamični konkurenci v smučarskih skokih. Med dekleti je Nemka Pauline Hessler slavila gladko zmago. Druga je bila Avstrijka Anna Rieser, tretja pa njena rojakinja Elisabeth Raudaschl. Tik za najboljšimi je na petem mestu končala Anja Javoršek, šesta je bila Agata Stare, 12. pa Anita Seretinek.

Med starejšimi dečki (letnik 95 in 96) je Tomaž Verbajs poskrbel, da so se domači skakalci veselili stopničk. Uvrstil se je na tretje mesto. Od njega sta bila boljša le Avstrijca Elias Tollinger in Kevin Goeschl. Cene Prevc je bil osmi, Andraž Modic 17., Anže Lavtižar 18., Aljaž Zepič 19., Amadej Homec 20., Luka Valjavec 21. in Aljaž Vodan 31.


Tomaž Verbajs [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Še bolje pa je med mlajšimi dečki (letnik 97 in 98) nastopil Florjan Jelovčan. Domačin je moral priznati premoč le Nemcu Paulu Winterju, tretji je bil Avstrijec Markus Rupitsch. Uspeh so dopolnili Tine Bogataj na četrtem, Rok Juvančič na petem, Rok Tarman na osmem, Urban Rogelj na desetem, Bor Pavlovčič na enajstem, Žan Milan Žujič na 15. in Matija Štemberger na 16. mestu.

V nedeljo so na sporedu še ekipne preizkušnje.


Rezultati: OPA igre .: Žiri :. Deklice
Rezultati: OPA igre .: Žiri :. Dečki (letnik 95,96)
Rezultati: OPA igre .: Žiri :. Dečki (letnik 97,98)


Leave a Comment