VIDEO: 35 topov za 47. Zlato lisico


Srečko Vilarin Gorazd Bedrač [foto: David Topolovec]

Letošnja zima je 47. Zlati lisici, ki bo na Pohorju 15. in 16. januarja 2011, naklonjena, saj na Pohorju smučajo že skoraj mesec dni, organizatorji pa progo trenutno zasnežujejo s kar 35 topovi. Ker ni težav z vremenom, so se v organizacijskem odboru tako lahko bolj posvetili drugim zadevam. 47. tekmovanje, potem ko je bila 46. Zlata lisica spet v vrhu medijskega spremljanja med vsemi tekmami ženskega svetovnega pokala, bodo gledalci po vsem svetu videli v novi celostni grafični podobi. S tem je Zlata lisica začela že priprave na svoj 50-letni jubilej.

Na novinarski konferenci v prostorih Porsche Maribor sta o pripravah na pohorsko tekmovanje spregovorila generalni sekretar Srečko Vilar in vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora: “Potrjene imamo termine tekmovanja vse do leta 2015, vselej v najbolj ugodnem terminu klasičnih januarskih tekem. Po času prenosa je bila 46. Zlata lisica med ženskimi tekmami na 5. mestu, po številu TV gledalcev – v veleslalomu jih je bilo kar 7,93 milijona in v slalomu 7,19 milijona – pa celo na 3. mestu (za slalomom in veleslalomom v Areju). Z novo celostno grafično podobo in prenovljeno spletno stranjo si obetamo še večjo medijsko prepoznavnost. Zadovoljni smo prav tako z zanimanjem sponzorjev, saj računamo na prihodke v višini 1,1 milijona evrov, od česar iz mednarodnih virov (marketinške in TV pravice) dve tretjini, okrog 300.000 evrov pa bomo pridobili sami v okviru našega gospodarskega odbora.

Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja, pa je dejal: “Po celotni dolžini proge smo razporedili 45 topov, do vrha Poštele jih je še 10, na celotnem Mariborskem Pohorju pa več kot sto. Računamo, da bomo do konca tedna končali osnovno zasneževanje vse do cilja v dolini, smučanje na zgornjem delu pa se bo začelo že v soboto. Pripravljeni bomo tudi na odjugo, ki nas doleti vsako leto okrog božiča, lani je trajala kar dva tedna. Snežna kontrola je 6. januarja.

Program 47. Zlate lisice je klasičen, v soboto, 15. januarja bo ženski veleslalom za svetovni pokal (11.00 in 14.00), v nedeljo še ženski slalom za svetovni pokal (9.15 in 12.15). Otvoritev tekmovanja bo v petek zvečer na Trgu svobode. Srečko Vilar: “Pripravljamo velik koncert in velik smučarski praznik sredi Maribora!

Predčasne (obvezne) prijave je poslalo že 26 ekip s skupaj 313 tekmovalkami in spremljevalci.


[foto: David Topolovec]


Gorazd Bedrač in Uroš Mencinger [foto: David Topolovec]

Leave a Comment