FOTO: Polhovgrajska Planica postregla z lepimi daljavami


Lepih skokov ni manjkalo [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Zima je v preteklih dneh pokazala zobe in deželi na sončni strani Alp namenila lepo količino snega. V Polhovem Gradcu so tako tamkajšnji člani športnega društva zavihali rokave in pripravili 30 metrsko skakalnico, na kateri so danes izvedli tekmovanje v smučarskih skokih z alpskimi smučmi. Tekmovanje poimenovanje Skoki Grad 2013 je bilo znova izvedeno po treh letih, zato ne preseneča, da je bilo zanimanje zanj veliko. Prijavljenih je bilo lepo število tekmovalcev. Za mlajše od osem oziroma 14 let so organizatorji pripravili manjšo skakalnico.


Zaletna smučina je bila odlično pripravljena [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V preteklosti na tekmovanju nastopila tudi Urša Bogataj

Tekmovanje je lahko odskočna deska tudi za resno športno kariero. Tako je na omenjeni prireditvi v preteklosti nastopila tudi Urša Bogataj, ki sedaj uspešno nastopa v državni reprezentanci. V soboto je tako denimo osvojila zlato ekipno medaljo na mladinskem svetovnem prvenstvu. Vsem sovaščanom se je na prireditvi pridružila tudi tokrat, a le kot gledalka. Na koncu ji je pripadla čas podeljevanja nagrad najboljšim.


Urša Bogataj je podelila nagrade najboljšim članom [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Anže Beštelj do zmage med člani

Vsi nastopajoči so najprej opravili s poskusno serijo, kateri sta sledili dve tekmovalni seriji. V najprestižnejši članski kategoriji je slavil Anže Beštelj, kateremu sta se na zmagovalnem odru pridružila Klemen Japelj in Nejc Lončar. V kategoriji do 18 let je z najdaljšim skokom dneva 32 metrov prepričljivo slavil Miha Herberle, drugi je bil Nejc Černivec, tretji pa Krištof Janša.


Najmlajši so nastopili na manjši skakalnici [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V najmlajši kategoriji pionirjev do 10 let se je zmage razveselil Štefan Čepon, na zmagovalnem odru pa sta se mu pridružila Nik Bergant in Filip Čepon. V štiri leta starejši kategoriji je bil za konkurenco nepremagljiv Jakob Škrjanc, drugi je bil Kristjan Božnar, tretji pa Tilen Velkavrh.


Fotogalerija: 27.01.2013, Skoki Grad 2013 [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment