FOTO: Skakalci nazdravili uspešni japonski odisejadi


Skakalci so nazdravili zadnjim uspehom [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Robert Kranjec je na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala v smučarskih skokih v japonskem Sapporu vknjižil drugo in tretje mesto. “Prvi dan je bila v Sapporu lepa tekma, saj veter ni tako spreminjal smeri. V nedeljo pa je bil značilen Sapporo, kakršnega poznamo, ko ne veš kako bo. Kljub temu se je za vse dobro končalo. Bil sem drugi in tretji. Super vikend je za menoj. Vse skupaj mi je uspelo dobro realizirati. Na novoletni turneji sem pričel dobivati nazaj občutke za let, katerih prej nisem imel. Bolj kot si v formi, boljše občutke imaš. Znova se počutim podobno kot preteklo sezono. Upam, da bom to sedaj lahko le še nadgrajeval. Trenutno poteka vse tako, kot sem si zamislil,” se je uspehov na daljnem vzhodu razveselil Kranjec. Tokratna udeležba na tekmah na Japonskem je bila zelo močna, saj so izmed boljših manjkali le redki. Skupaj z reprezentančnimi kolegi in strokovnim vodstvom ekipe je uspehe nazdravil s penino.

Tepeš o konstantnosti še ne govori

V nedeljo je imel veliko sreče Jurij Tepeš, kateremu se je kvalifikacijski skok povsem ponesrečil. V kolikor bi žiriji uspelo izpeljati kvalifikacije do konca, bi se sin Mirana Tepeša tekmovanje ogledal kot gledalec. “O konstantnosti še ne morem govoriti. Če bi se kvalifikacije izvedle do konca, se namreč ne bi uvrstil na tekmo. Kvalifikacij ni bilo, tako da sem se nato izkazal na tekmi, kjer sem napravil dva dobra skoka. Napake se dogajajo, enim več, drugim manj. Meni se jih dogaja nekoliko več,” je razmišljal Tepeš, ki je v Sapporu vknjižil šesto in 12. mesto.


Jurij Tepeš še išče konstantnost [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Prevc brez rezultatskih ciljev

Pred odhodom v Sapporu si nisem postavil nobenih rezultatskih ciljev. Želel sem si dobre skoke, žal se mi to na prvi tekmi ni najbolje izšlo. Drugi dan pa sem ugotovil, kaj moram na mizi narediti, da me bo neslo daleč. Nekako se je izšlo, da sem ujel deseterico,” je dejal v nedeljo deveto uvrščeni Peter Prevc.

Izmed preostale štirice slovenskih orlov je do točk prišel le še Matjaž Pungertar. V nedeljo je namreč zasedel 21. mesto. “Na Japonskem je bilo dobro. Zadovoljen sem z rezultatom ter s prvim skokom, z drugim pač ne. Trenutno še nimam konstantnih skokov, saj naredim le po enega dobrega na tekmo. Upam, da mi v prihodnje uspeta dva dobra skoka na tekmi,” so želje 23-letnega Mengšana.


Slovenska skakalna ekipa [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Damjan upa na čudežni trening v Planici

Naši fantje bodo v sredo opravili trening na prenovljeni skakalnici v Planici, kjer si predvsem Jernej Damjan želi izboljšati trenutno slabo pripravljenost: “Eni se še borimo, da bi pokazali to, kar so že uprizorili Kranjec, Tepeš in Prevc ta vikend v Sapporu. Poskusil bom v enem dnevu v Planici izboljšati svojo formo.

Na Japonskem je najdlje preživel Nejc Dežman, saj je teden dni prej nastopal že na tekmah celinskega pokala in ekipo počakal kar v Sapporu. Kakšna pa je razlika med obema nivojema tekmovanja? “Razlika med celinskim in svetovnim pokalom se je pri meni poznale le v glavi. Drugače pa neke strašne razlike med tema dvema rangoma tekmovanja ni. Na tekmah celinskega pokala sem prikazal boljše skoke. Če bi tiste skoke prenesel na svetovni pokal, bi lahko iztržil več,” je menil Dežman.


Fotogalerija: 22.01.2013, Novinarska konferenca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment