Francosko slavje v Schonachu, Jelenko 29.

Nemški Schonach je gostil tekmo svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev. Po skakalnem delu je vodil Norvežan Haavard Klementsen, ki se je na 10 kilometrsko tekaško preizkušnjo podal s 12 sekundo prednostjo pred Avstrijcem Christophom Bielerjem. Vsi ostali pa so imeli že več kot 30 sekund zaostanka. Marjan Jelenko je s skokom 92,5 m po polovici preizkušnje zasedal 24. mesto (+1:30). Sedem mest slabši je bil Gašper Berlot (+1:46).


Gašper Berlot je za las zgrešil točke svetovnega pokala [foto: GEPA]

Na teku je Klementsen iz metra v meter prednost izgubljal, tako da je na 3,3 km vodstvo prevzel Japonec Akito Watabe, ki je v nadaljevanju narekoval oster tempo. Sledila sta mu le Francoz Jason Lamy Chappuis in Norvežan Magnus Moan. Vse do cilja so ostali skupaj, na koncu pa je največ moči ostalo Lamy Chappuisu. Drugi je bil Watabe in tretji Moan.

Marjan Jelenko se ves čas tekme boril, pogoji so bili namreč zaradi mehkega snega izredno težki, na koncu pa je za 29. mesto (+2:31,5) osvojil dve točki svetovnega pokala. Gašper Berlot (+3:22,6) je osmo tekmo sezone končal na 37. mestu.

Na skakalnici nismo oddelali tako kot smo pričakovali. Marjanov tek je bil za te pogoje zelo dober, Gašper pa se žal ni znašel na takšni progi,” je po tekmi razmišljal glavni trener Primož Triplat.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna, ko se bodo kombinatorci pomerili na dveh tekmah v francoskem Chaux-Neuvu. Tam bo Slovenija nastopila s tremi tekmovalci. “Poleg današnjih dveh tekmovalcev bo nastopil še Mitja Oranič. Upam, da nam bo vreme v Franciji bolj naklonjeno ter da bo trša proga,” je še dejal Triplat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Schonach :. Uradni rezultati


Leave a Comment