Freeride Battle Kanin: Letos do 90 nastopajočih


Matevž Maček [foto: OK Freeride Battle Kanin]

Teden dni pred tekmovanjem v prostem smučanju in deskanju Freeride Battle Kanin, ki bo na našem najvišje ležečem smučišču med 3. in 6. marcem, je znan seznam 78 tekmovalk in tekmovalcev, ki so že potrjeni za nastop.

Kot vedno je največ smučarjev. Med 48 smučarji je osem Slovencev na čelu z domačinom Matejem Bradaškjo, ki je bil pred mesecem dni na tekmi enakega ranga v Tatrah na Slovaškem v zelo težkih razmerah tretji. Potrjen je tudi Finec Joonas Karhumaa, član ‘freeski’ ekipe Elan in edini telemark smučar, ki mu dovolijo nastopati med smučarji v seriji Freeride World Tour.

Smučark je na seznamu enajst. Poleg povratnice Seni Pegan bo slovenske barve branila tudi nekdanja alpska reprezentantka Petra Robnik.

Pri deskarjih so Slovenci štirje vključno z Matevžem Mačkom, ki je že večkrat stal na zmagovalnih stopničkah. Pri deskarkah trenutno kaže na avstrijsko-finski dvoboj.

Prijavljeni so tekmovalci iz šestnajstih držav. Seznam še ni dokončen, prireditelji iz ŠD Drča bodo skupaj sprejeli do 90 nastopajočih.

“Freeride World Qualifier”
Freeride Battle Kanin ima že drugo leto status kvalifikacijske tekme za svetovno serijo Freeride World Tour (FWT). Je ena od tridesetih takšnih tekem po vsem svetu, ki se med seboj ločijo po rangu. Kaninska se glede na nagradni sklad ponaša z dvema zvezdicama od možnih štirih.

Več na http://www.freerideworldtour.com/

Spored in prizorišče
Tekmovanje Freeride Battle Kanin se začne v četrtek 3. marca s sestankom za udeležence. V petek bodo od 10. ure dalje na Kaninu kvalifikacije, v soboto pa prav tako od 10. ure dalje finalni nastop. Nedelja je rezervni dan za primer slabega vremena.

Finalu bo ob 20. uri sledila podelitev v pustni obliki v baru Skripi ob spodnji postaji nihalke.
Natančno prizorišče tekme kot vedno še ni objavljeno. Zaenkrat naj bo dovolj, da je na slovenski strani Kanina.

Nagradna igra Philips
Na spletni strani prireditve www.freeridebattle.com še do vključno 7. marca poteka nagradna igra v sodelovanju s partnerjem Philips, v kateri fotografe čakajo nagrade, slušalke Philips.

Glavni pokrovitelji letošnjega tekmovanja Freeride Battle Kanin so občina Bovec, Kanin, Elan in Philips.

Leave a Comment