Gal Jakič državni prvak v veleslalomu

Zveza za šport invalidov – Paraolimpijski komite je ob pomoči IŠD Samorastnik na smučišču Ravne na Koroškem včeraj organiziral državno prvenstvo smučarjev invalidov v veleslalomu, katerega je se je udeležilo 82 tekmovalk in tekmovalcev v štirih tekmovalnih kategorijah: gluhi in naglušni, slepi in slabovidni, stoječi (športniki s cerebralno paralizo in s poškodbami okončin) in sedeči (športniki paraplegiki).


Gal Jakič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V kategoriji “sedeči” je suvereno zmagal naš edini udeleženec zadnjih zimskih Paraolimpijskih iger v Vancouver 2010, slovenski reprezentant Gal Jakič, pred Mitjom Bregom in Romanom Velikonjo.

Državno prvenstvo je bilo za Gala “generalka” pred nastopom na IPC Svetovnem pokalu v alpskem smučanju za smučarje invalide, ki bo prvič v zgodovini Slovenije potekalo med 11.-in 14. februarjem 2013 na Rogli. Tekmovalo se bo v slalomu in veleslalomu.

Najuspešnejši slovenski tekmovalec, ki je bil dolgoletni član ameriške ekipe National Sport Center for the Disabled Alpine Ski Team in je prejšnja leta treniral in tekmoval pretežno v ZDA in Kanadi, bo zaradi poškodbe rame, nastopil samo v dveh veleslalomih, 13. in 14. februarja, na FIS homologiranem smučišču Jurgovo na Rogli.

Leave a Comment