Gal Jakič zasedel drugo mesto v slalomu


Gal Jakič [foto: Klemen Zibelnik]

Po dveh zaporednih uspehih (peto in šesto mestu) v veleslalomu na strminah olimpijskega in paraolimpijskega Park Cityja je slovenski reprezentant v alpskem smučanju invalidov in udeleženec lanskoletnih paraolimpijskih iger v Vancouvru, Gal Jakič, na današnjem severnoameriškem tekmovanju NorAm v slalomu dosegel svoj največji uspeh v karieri in enega največjih v zgodovini alpskega smučanja invalidov. Zasedel je fantastično drugo mesto.

Svojo dobro slalomsko formo je pokazal že prejšnji vikend, ko mu je v Winter Parku, kjer letošnjo zimo trenira skupaj z najboljšimi tekmovalkami in tekmovalci sveta, uspelo v ekshibicijskem paralelnem slalomu priti celo do polfinala.

S štartno številko 18 je bil danes mladi slovenski reprezentant Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja po prvem teku tretji, a je v drugem vozil še bolje in prehitel Američana Kena LaComa, ki je bil na koncu tretji, zmagal pa je ta teden že tretjič, Američan Erik Bayindirli, ki tekmuje pod turško zastavo.

Gal Jakič se jutri vrača na trening v Winter Park v Coloradu, v svetovno najboljši tekmovalno-trenažnem zimski center za alpske smučarje invalide – NSCD (National Sport Center for the Disabled).

Leave a Comment