Gal Jakič zasedel peto mesto


Gal Jakič [foto: Klemen Zibelnik]

V olimpijskem in paraolimpijskem Park Cityju je slovenski reprezentant v alpskem smučanju invalidov in udeleženec lanskoletnih paraolimpijskih iger v Vancouvru, Gal Jakič, na včerajšnjem tekmovanju NorAm v veleslalomu zasedel odlično peto mesto. S štartno številko 18 je mladi slovenski reprezentant po prvem teku zasedel četrto mesto, a mu ga zaradi premehkega snega, ki našemu smučarju ne odgovarja, v drugem teku ni uspelo zadržati oziroma izboljšati. Vsekakor je peto mesto ena najboljših uvrstitev Gala Jakiča oziroma alpskih smučarjev invalidov do sedaj.

Severnoameriškega tekmovanja, ki poteka pod okriljem Mednarodnega paraolimpijskega Komiteja (IPC Alpine Skiing) se je udeležilo 25 tekmovalcev iz 11 držav sveta. Zmagal je Američan Erik Bazindirli, ki tekmuje pod turško zastavo, pred rojakom, Američanom Stephenom Lawlerjem. Tretje mesto je zasedel Šved Jonas Corneliusson.

Danes je na sporedu še en veleslalom, jutri, 11. marca, pa bo Gal Jakič v močni mednarodni konkurenci poskušal osvojiti točke tudi v slalomu. Vsekakor je to za pričakovati, saj je naš reprezentant tudi v dobri slalomski formi. To je pokazal prejšnji vikend, ko mu je v Winter Parku, na ekshibicijskem paralelnem veleslalomu (na žalost ni štel za točke IPC), uspelo priti celo v polfinale.

Po tekmovanju v ameriški zvezni državi Utah, se Gal Jakič vrača na trening v Winter Park v Colorado, kjer sicer letošnjo celo zimo trenira skupaj z najboljšimi severno-ameriškimi, avstralsko-novozelandskimi in nekaterimi evropskimi tekmovalkami in tekmovalci v svetovno najboljšem tekmovalno-trenažnem zimskem centru za alpske smučarje invalide – NSCD (National Sport Center for Disable).

Na koledarju tekmovanj do konca sezone ima še nastop na tekmi odprtega državnega prvenstva ZDA na Aljaski (21.-27.3.2011) in sicer v vseh petih disciplinah: smuku, superveleslalomu, superkombinaciji, veleslalomu in slalomu.

Leave a Comment