Gašperju Berlotu tri nove točke

Nordijski kombinatorci so se pomerili na drugi tekmi svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju, kjer je Sloveniji točke priskrbel le Gašper Berlot. Član SSK Velenje je namreč v cilj prišel kot 28. in tako vknjižil tri nove točke. 24-letnik je bil po skakalnem delu na 21. mestu, a je nato na teku nekoliko izgubil. Podobno se je zgodilo tudi z drugim predstavnikom Marjanom Jelenkom, ki je na 31. mestu ostal brez točk. Jože Kamenik je izpadel v provizorični seriji.


Gašper Berlot [foto: GEPA]

Na skakalnem delu tekme so bile zelo majhne razlike. Bile so tudi nekoliko neenakomerne razmere, a pri tem nimamo kaj, saj je to šport v naravi. Vsak je izkoristil dane razmere. Skoki še niso bili tehnično tako dobri, kot bi si jih želeli, čeprav izhodišče sploh ni bilo slabo. Na progi je bila gneča, saj so bili zaostanki majhni. Naša dva tekmovalca sta se dobro borila, morda nista imela najboljšega materiala. Razmere so bile spremenljive, saj se je v dveh urah spremenilo iz snega ter na koncu v dež. Tisti, ki je izbral pravo mažo, je dosegel višje mesto,″ je po tekmi menil glavni trener Jože Berčič ter spregovoril tudi o nadaljnjih pripravah: ″Treninge bomo nadaljevali tam, kjer smo jih zaključili. Teden premora nam bo prišel zelo prav. Upamo, da bomo ujeli kakšen dober trening ter urejeno skakalnico v bližini ali pa morda celo v Sloveniji. To bi bilo idealno, da ne bi bilo potrebno potovati, bi lahko napolnili baterije in bomo lahko šli na nova tekmovanja na še višjem nivoju.

Z odličnim tekaškim delom, najboljšim med vso konkurenco, je do zmage prišel domačin Mikko Kokslien, ki je skakalnico zapustil kot 38. Do drugega mesta je prišel Nemec Fabian Riessle (31. po skokih), tretji pa je bil Francoz Jason Lamy Cahppuis (2.).

Svetovni pokal se bo nadaljeval v avstrijskem Ramsau 20. in 21. decembra.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer:. Kvalifikacije
Izjava: Jože Berčič (.mp3)


Leave a Comment