Gostoljubno Ljubno ter Božiček pod Kristalno skakalnico


V Ljubnem so doma smučarski skoki [foto: Studio Bomba]

Pod Kristalno skakalnico, v ljubljanskem BTC Cityju, je vikend minil v predprazničnem vzdušju. Sobota je bila obarvana s tradicijo, saj se je predstavil kraj Ljubno ob Savinji, ki že 80 let živi s smučarskimi skoki, v nedeljo pa je najmlajše obiskal Božiček. Iztek velike skakalnice bo do konca decembra gostil še nekaj zanimivih dogodkov, malim in velikim ljubiteljem adrenalina pa vsak dan ponuja brezplačno dričanje.


Kulturni program [foto: Studio Bomba]

V nakupovalnem središču BTC City že od začetka decembra žari simbolična 110-metrska skakalnica kot poklon Ljubnemu, malemu mestu velikega pomena za ženske smučarske skoke. Ljubno že 80 let živi s smučarskimi skoki, zato se v soboto, 22. decembra, predstavilo tudi v Ljubljani. Skozi prisrčno kulturno-zabavno prireditev “Ljubno nekoč in danes”, začinjeno z nastopom domačih godcev in pevskega zbora, smo lahko začutili gostoljuben značaj Ljubnega in bližnje Rečice ob Savinji. Kot veleva tradicija teh krajev so se nam pridružili tudi športniki iz skakalnega društva Ljubno BTC, obiskovalce pa je pogrel nastop harmonikaškega orkestra Primoža Zvira, svetovnega prvaka v daitonični harmoniki. Domačini so predstavili flosarijo oziroma splavarstvo, s čimer so Ljubenci včasih služili svoj kruh, ter Zgornjesavinjske noše. Za dobro voljo je poskrbel tudi nastop kulturno-gledališke zasedbe, vključno z zabavnimi igrami na odru.


Božiček je vse obdaroval [foto: Studio Bomba]

V nedeljo, 23. decembra, je najmlajše ob doskočišču velike skakalnice obiskal Božiček, razveselili pa so se tudi prazničnih melodij ter živih jaslic. Nedeljsko dopoldne je popestrila mini otroška modna revija Forme F+, program pa se je zaključil nastopom pevskega zbora iz Rečice ob Savinji. Malčke so navdušili tudi animatorji Teatra Cizamo, za polno mero razigranosti pa je poskrbel tudi klovn Žare.


Organizatorji so pripravili pester otroški program [foto: Studio Bomba]

Ob Kristalni palači bo do konca decembra še dogajalo

– v sredo, 26. decembra, nas bo ob 15. uri pred Kristalno palačo pogrela glasbena skupina Črna mačka;
– v petek, 28. decembra, pa se bo na izteku Kristalne skakalnice z atraktivnimi spusti smučarjev prostega sloga predstavil Snežni park Krvavec. Na snežnem poligonu bo pestro od 14. ure dalje, ob 18. uri pa bo na vrsti veliki finale, v katerem se bodo pomerili najboljši. Sledi glasbeno obarvan zaključek dogodka, za katerega bo poskrbel domači raper Zlatko s prijatelji, ki bo postregel z ritmi rapa, hip hopa, r&b-ja in beatboxa;


V petek se bo odvijal Just a dowm rail jam [foto: Studio Bomba]

Na tekmovanju, poimenovanem »Just a down rail jam«, ki ga podpira Snežni park Krvavec, bodo smučarji lahko pokazali svoje znanje prostega sloga v vožnji po »railu« oz. železni ograji. Tako bodo na dogodku prišli na svoj račun vsi, ki jim vijuganje po urejenih progah ni dovolj, kot tudi tisti, ki atraktivne trike na različnih drsnih objektih in skakalnicah raje opazujejo.

Na poligonu, ki bo zaživel v doskočišču 110-metrske Kristalne skakalnice, se treningi za udeležence pričnejo ob 14. uri, kvalifikacije sledijo ob 16. uri. Ob 18. uri bo na vrsti veliki finale, v katerem se bodo pomerili najboljši. V nadaljevanju bo za prave »freestyle« ritme poskrbel tudi glasbeno obarvan zaključek dogodka, saj bo oder zavzel domači raper Zlatko s prijatelji. Ker nas je novembra Zlatko presenetil z novim albumom, se lahko nadejamo tudi svežih tekstov in ritmov.

– v nedeljo, 30. decembra, se nam ob 11. uri obeta še prihod zadnjega od treh dobrih mož, saj bo Kristalno skakalnico obiskal Dedek Mraz. Najmlajše bodo zabavali tudi animatorji iz Teatra Cizamo in klovn Žare.
Ves čas je omogočeno tudi brezplačno dričanje po umetni masi, saj je sankališče odprto vsak dan med 10. in 20. uro. Za žejo in lahkoto poskrbijo na stojnicah, kjer se prijetno mešajo arome cimeta in dobre hrane.

Več o decembrskem dogajanju na www.btc-city.com.

Leave a Comment